Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

MINISTRICA KULTURE MORA OTIĆI!!!



Potpuno se slažem s Brankom Čegecom, koji je, nakon što je ministrica kulture Andreje Zlatar Violić obznanila kako je proračun za kulturu spao na 0,49 posto budžeta RH te da je od traženih 1,72 milijarde kuna korisnicima odobreno tek 206,6 milijuna kuna, odnosno 12 posto sredstava, za Večernji list izjavio sljedeće :

– Ministar koji pristane na budžet koji onemogućuje elementarno funkcioniranje resora, pa to onda i sam objavi, ima problem jer još uvijek živi u uvjerenju da je ministar. Nesposobnost da se održi čak i forma administrativnog funkcioniranja, prepuštanje stihiji i diktatu stranačke trgovine, nemoćna zagledanost u evidentno odumiranje kulture i priznavanje inferiornosti unutar nesposobne i bolno bahate vlade ne ostavlja mjesta dvojbama: ministrica mora otići!

Tako s pravom kaže Branko Čegec, a ja vam u nastavku prenosim ono što sam na ovome mjestu napisao još 03.04.2013. (vidi OVDJE) :



Inače, gospoda u Ministarstvu kulture svaki dan daju novi povod za zgražanje kulturi sklone javnosti - o novome povodu čitajte ovdje .

Zapravo, već poslije sramotnog nesnalaženja ministrice u aferi Živković (Smjenit ću ga! Ili ga ipak neću smijeniti?) bilo je vrijeme za ostavku ministrice, a sav svoj kredibilitet ona je izgubila nakon Pusićkinog patroniziranja (Ministrici moramo oprostiti nesnalaženje, ipak je ona tek odnedavno u politici) što je ministrica šutke pretrpjela, pokazavši se najobičnijim političkim apartčikom i poslušnikom.

Uostalom, ako je nesposobna ostvariti svoje ciljeve (povećanje proračuna za kulturu), a očito je nesposobna za to, neka podnese ostavku i nek' se prestane pravdati kako je u povećanju proračuna za kulturu stopira ministar financija.

Zapravo, ministrica je sav svoj posao već obavila - po uzoru na svoje ministarske kolege iz HNS-a, na brojna dobro plaćena mjesta postavila je već svoje prijatelje i stranačke kolege/ice, pa slobodno može ministarsku fotelju napustiti...


******

Zapravo je sramota što ministrica već sama nije ponudila ostavku...

Jer, dok nije bila ministrica zalagala se za povećanje sredstava kulturi, a što radi otkad je zasjela na fotelju - iz godine u godinu smanjuje sredstva (tj. pristaje na smanjenje sredstava).

Nije li njezino ostajanje u fotelji zapravo definicija LICEMJERJA?

Jasno je da je ekonomska situacija grozna i da možda i nema prostora za povećanje sredstava, ali onda je jedini ispravan korak - OSTAVKA - a sve drugo je licemjerje...










Post je objavljen 01.04.2014. u 10:40 sati.