Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ANDRIJEVČANI OSTVARILI IZNADPROSJEČNE REZULTATE

DONJI ANDRIJEVCI

U nazočnosti načelnika Hrvatske vatrogasne zajednice mr. Željka Popovića, načelnika i zamjenika načelnika općine Donji Andrijevci Tomislava Marijanovića i Ivana Muse, predsjednika Općinskog vijeća općine Donji Andrijevci Marina Degmečića, zapovjednika i zamjenika zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Slavonskog Broda Ivana Vulete i Maria Tončeka, te predstavnika 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava i drugih uzvanika, održana je 89. izvještajna godišnja skupština o radu DVD-a Donji Andrijevci u 2013. godini. Neposredno prije početka Skupštine upriličena je svečanost na kojoj je načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice predao ključeve navalnog vatrogasnog vozila zapovjedniku andrijevačke vatrogasne postrojbe Ivanu Vukašinoviću. Vrijednost ovog vozila iznosi 400 tisuća kuna, a financijska sredstva za kupnju istog osigurali su Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Hrvatska vatrogasna zajednica, Brodsko-posavska županija, općina Donji Andrijevci i DVD Donji Andrijevci. Posvetu i blagoslov vozila obavio je Nikica Mihaljević – župnik župe Sv. Andrije Apostola Donji Andrijevci.
Image and video hosting by TinyPic
U izvješću o radu društva, istaknuto je, da je DVD Donji Andrijevci tijekom 2013. godine imalo snažnu institucionalnu i financijsku podršku od lokalne i regionalne samouprave, strukovnih organizacija do središnjih tijela državne uprave. Ova podrška omogućila je ostvarenje iznadprosječnih rezultata odnosno značajna ulaganja u kapitalne projekte tj. za izgradnju novog vatrogasnog doma i nabavku navalnog vatrogasnog vozila. Osim kapitalnih projekata, društvo je u protekloj godini posebnu pozornost posvetilo osposobljavanju i usavršavanju svojih članova - pripadnika vatrogasne postrojbe. Samo u prethodnoj godini u protupožarnu zaštitu i vatrogastvo na području općine Donji Andrijevci investirano je cca 1.300.000,00 kn, istaknuo je na kraju izvješća predsjednik društva Milan Šulter. Članovima Skupštine pozdravne riječi i čestitke na postignutim rezultatima u 2013. godini uputili su načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, načelnik općine Tomislav Marijanović, zapovjednik JVP Slavonski Brod Ivan Vuleta te predstavnici nazočnih dobrovoljnih vatrogasnih društava od Aljmaša do Nove Gradiške.
Image and video hosting by TinyPic
Na kraju sjednice skupštine Ivan Vuleta uručio je uvjerenja o osposobljenosti za zvanje vatrogasac i vatrogasni dočasnik. Uvjerenja za vatrogasca primili su Marko Polovina, Matija Lovaković, Igor Perković, Šimo Lovaković,Nikola Seletković, Antun Markovac, Maja Sertić, Slavica Čale, Mato Seletković,Mato Kuprešak i Tomislav Markovac a uvjerenja za dočasnika Mario Vučković, Tomislav Markovac, Petar Marijanović, Davorko Vukašinović i Antun Vukašinović. Zvanje vatrogasnog časnika stekli su Boris Seletković i Dražen Markovac a vatrogasnog časnika I klase Ivan Vukašinović. Načelnik Željko Popović uručio je diplome i vatrogasne spomenice za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji Mati Latiću i Marku Đakoviću a za 50 godina rada Stjepanu Matošiću. Spomenice za 30 godina rada dobili su Ivan Vukašinović, Davorko Vukašinović, Mario Vučković i Alojzije Kovačević.…. sbplus

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 31.03.2014. u 19:00 sati.