Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

5 MINUTA



slika: digital art

Za jedan pogled tvog oka dajem kap mora, prozirnu i obasjanu Suncem sjevera, za jedan drhtaj mog srca daješ svilenu tamu svemira i razigrane misli koje me obvijaju poput najfinije svile i dok oko čela rotiraju nemiri, u centru je – tišina... u centru je uvijek tišina, dok se na graničnom području događaju nemirni preokreti sudbine i Sna, a sve je to proteklo kroz moje srce i ostavilo trag, zaustavilo vrijeme.


slika: digital art

Na dlanovima prelomljene linije ne poručuju skrivene znakove sudbine, Suton se smije i lažljivo kaže, da me grije, hladan dah rane zime obuzeo mi je dušu, a iznad mog balkona polako se sprema promjena putanje, promjena promjene.


slika: digital art

Nemirom sam te dozvala, nemirom te smirujem, a u centru je uvijek tišina... staza neba je glatka, netolerantna i zahtjevna, na zidu sat pokazuje 18.05h, iz ruke oduzimam snagu, iz sebe odmatam sebe i seciram svaki dio nijemo gledajući te neotkrivene dijelove koji su sastavni dio mene.


slika: digital art

Na zidu sat pokazuje 18.06h, igrom ulazim u novi sumrak i čekam mekanu tamu, da se pojavi kao svaki puta i zauzme svoje mjesto u kutu sobe... i neka čeka, a dok ja polako tonem u svoje misli, u svoja lutanja tim tajanstvenim beskrajem mene, zazvonio je telefon u 18.10h i tražio davno zaboravljeno ime – u mom domu.


slika: digital art

Čistina je postala neravna, duša se prelomila nadvoje, nebo mi se nasmiješilo, pozdravilo me i kao da mi tiho govori: „vidiš kako je sudbina čudna, kako je sve nepostojano i kako je tlo stvarnosti slabašno..“ ... vidim... i ne vidim.

U tih 5 minuta Sunce sjevera je obasjalo moju dušu i nestalo negdje daleko, u svilenoj tami svemira.


napisano: 13.09.2009., iz moje 5. zbirke poezije "NA TRGU PTICA"


http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-83-8
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 18.12.2021. u 09:25 sati.