Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novinar-istine

Marketing

Obama i izjava o Krimu, uspoređivanje Krima s Irakom!?



Obama i izjava o Krimu, uspoređivanje Krima s Irakom!?

Kako je čovjek koji je započeo svoj mandat s umjerenom i mirnom politikom pao na takve niske grane ovakvim pa ajmo reči glupim izjavama.Čovjek je predsjednik trenutno najjače sile na svijetu , čovjek koji je dobio (ne)zasluženo Nobelovu nagradu za mir 2009. godine. Naime nitko to nezna, dal je on sam svoj vladar ili je samo lutkar tamo nekog močnika. Ali uspoređivati rusku tzv. invaziju na Krim gorom od invazije na Irak čovjek mora biti lud ili prirodno glup. Jer ta tzv. ruska invazija na Krimu nije odnijela niti jedan ljudski život, dok je američka invazijom na Irak ubijeno preko 1,000,000 ljudi.

Citat izjave:

"Čak i u Iraku, Amerika je radila u skladu s međunarodnom sistemom. Nismo preuzeli niti aneksirali irački teritorij. Nismo ugrabili resurse za sebe. Umjesto toga, okončali smo rat i ostavili smo Irak njihovom narodu, ostavili smo im potpuno suverenu zemlju koja može sama donositi odluke o svojoj budućnosti", rekao je Obama.


Da točno je da nisu aneksirali irački teritorij, ali što sa svim onim gubicima nevinih ljudskih života?? Što je sa svim onim silnim pljačkama te ratnim zločinima od strane američkih marinaca te Al-Qaede koja pa gotovo vlada terorom i strahom s pola zapada Iraka?? Što je s onima koji svaki dan izgube život u bombaškim napadima terorista?? I opet sam sebe uhvatio u laži rečenicom "Nismo ugrabili resurse za sebe." , naravno da niste , ugrabili ste vi resurse zajedno s Velikom Britanijom i EU , temeljno ste pokrali iračane i učinili ogromnu štetu, bilo u ljudskom i materijalnom smislu. To je ta današnja demokracija!!!

Očito je Obama jako ponosan na to što je Amerika učinila i napravila od Iraka, iako je prije vladao diktator Sadam Husein, baš ti isti amerikanci su ga postavili na vlast, a sudbinom ironije oni su ga i izbacili s vlasti. Nažalost Irak se od američke invazije neče još oporavit sljedečih 100 godina, jer štetu koju su učinili amerikanci i saveznici je vrlo teška. Zemlja je vrlo nestabilna, puna vjerskih i etničkih sukoba , u kojim svakodnevno gube životi desetke civili. Gospodarstvo je totalno propalo, naftna industrija je rasprodana strancima, i to po nevjerojatno niskim i smješnim cijenama. Te Irak od toga dobiva vrlo mali postotak prihoda.

Link do izvornog teksta:
Obamin povratak na agresivnu retoriku

Autor: D.P



Post je objavljen 28.03.2014. u 13:43 sati.