1 jaje
100 g šećera
100 g maslaca ili margarina
60 g mljevenih prepečenih i oljuštenih lješnjaka
100 g oštrog brašna
Drugo tijesto:
4 jaja
90 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade
1 žlica oštrog brašna
Glazura:
60 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice mlijeka
Priprema:
Prvo tijesto:
Pjenasto izmiješajte jaje i šećer, dodajte omekšali maslac ili margarin, pržene i mljevene lješnjake,te brašno.
Manju tepsiju otprilike (20x30 cm) premažite margarinom i posipajte brašnom pa u njega rasporedite tijesto. U tijesto dodajte 2-3 žlice mlijeka da se lakše rasporedi po tepsiji.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.
Drugo tijesto:
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.
Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.
Glazura:
Margarin i čokoladu za kuhanje uz dodatak mlijeka, otopite na pari.
Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.