Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

ALBANCI PO ZADRU PUCAJU NA POLICAJCE

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ALBANCI PO ZADRU PUCAJU NA POLICAJCE

http://www.057info.hr/vijesti/2014-03-22/uhvacena-trojka-s-kosova-koja-je-dva-puta-pucala-na-zadarske-policajace


Uhvaćena trojka s Kosova koja je dva puta pucala na zadarske policajace

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca, u dobi od 21 i 30 godina, s područja Zadra i s Kosova.

Skupina se se sumnjiči da su, u protekla dva mjeseca na području Zadra i Sukošana, počinili devet razbojništava u prodavaonicama i benzinskim postajama, kao i za dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju na štetu policijskih službenika Policijske uprave zadarske.

Tako ih se sumnjiči da su, uz prijetnju pištoljem u veljači i ožujku, počinili razbojništva u prodavaonicama mješovite robe u Riječkoj, Petrčanskoj i Skradinskoj ulici, na Jadranskoj cesti, u Ulicama Antuna Dobronića i Ante Starčevića u Zadru te u Sukošanu, kao i na benzinskoj postaji u Zagrebačkoj ulici u Zadru.

Materijalna šteta u ovim razbojništvima iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a razbojništva su počinili u paru, dok ih je vozač čekao u automobilu za bijeg.
21-godišnjaka se također sumnjiči da je 15. veljače, nakon razbojništva u Petrčanskoj ulici iz pištolja pucao prema policijskim službenicima Postaje aerodromske policije koji su intervenirali nakon dojave o razbojništvu, pri čemu nitko nije ozlijeđen. Isti muškarac sumnjiči se i da je u prošli četvrtak, nakon izvršenog razbojništva u Ulici Ante Starčevića, iz pištolja pucao prema policijskim službenicima Odjela kriminalističke policije koji su ih pokušali zaustaviti. Policajci nisu ozlijeđeni, a osumnjičeni su se potom udaljili automobilom kojeg su prije razbojništva unajmili u rent a caru.
Trojica osumnjičenih uhićena su jučer u Zadru, a pretragom njihovih stanova policajci su pronašli potkape, pištolj sa streljivom te novac pribavljen u razbojništvima.

Nakon kriminalističkog istraživanja trojica su, uz kaznene prijave zbog teških ubojstava u pokušaju te razbojništava, privedena Županijskom državnom odvjetniku u Zadru, a za četvrtim osumnjičenikom se traga.
Iz PU Zadarske doznajemo da je 30 godišnjak, također podrijetlom s Kosova, živio u Zadru i bio državljanin RH, dok je trojka tu bila neprijavljena. Jedan je 21-godišnjak pobjegao zadarskoj policiji koja ih je jutros pokupila kada su završili obradu. Sumnja se da je pobjegao na Kosovo, ali će se do njega doći putem Interpola, uvjereni su u zdarskoj PU.

Iako je akcija njihovog razbojništva bila planirana plijen im i nije bio tako velik, tek 20-tak tisuća kuna.


Zagreb-Zadar, 22. ožujka 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Post je objavljen 22.03.2014. u 20:25 sati.