Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

OČEKIVANJE



slika: digital artist

>napisano: 3.9.2009. na portalu Magicus, a iz moje 5. zbirke poezije

"NA TRGU PTICA"

https://www.magicus.info/ostalo/poezija/ocekivanje

Na bijeloj površini života sve karte su promiješane i položene, na nesigurnom tlu stvarnosti očekivala sam pozitivne predznake predstojećih godina, puno se dogodilo, očekivano i neočekivano, osjetila sam gdje je izvor nepomućene radosti, osjetila sam gdje nebo čuva bistar kristal tajne, osjetila sam se bez zaštite spojena sa dobrim skladateljem prirodnog tijeka.

Laganim dodirom izvadih biser iz mozaika duše i stavih ga pred tebe, na jednoj od karata života ocrtavao se lik, sve univerzalne nade koje su me vodile jednom cilju raspršile su se pred spoznajom, da se ništa što je očekivano, ne događa kad se očekuje.

U davno umrtvljenim očima nije zasjala iskra svjetlosti. bila sam na nesigurnom tlu stvarnosti, volim se sjetiti neočekovanog vremena u očekivanju, a i Mjesec me uvjerio u svoj sjaj kad ga nisam očekivano gledala i dok sam ga gledala, onako punog i prepunog sebe, ništa se nije događalo.

Između noći i svitanja polako je blijedio i njegov sjaj kao što u meni blijedi sjaj očekivanja i kad promiješam zlatnu boju mladosti sa plavom bojom očekivanja, srce neće preskločiti poznati ritam disanja.

Podijelit ću ovaj komad neba iznad sebe sa tobom, zamijenit ću sjaj dalekih zvijezda za bljesak tvog plavog oka, jer bez sjaja plavog oka nema bezdana sa kojim tonem u more neobjavljenih zora i nedolazećih sutona, bez sjaja plavog oka nikad se neće poljubiti Suton i Zora.

Kažu, ‘’najtamnije je pred svitanje’’, odgovaram: najbolnije je pred buđenje.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-83-8
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.






Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 02.06.2017. u 09:21 sati.