Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

Prvi križni put na otvorenom u župi Orehovica

KRIŽNI PUT
Image and video hosting by TinyPic
U dogovoru sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja djeluju u našoj župi i općini, ove korizmene nedjelje imali smo prvi križni put po nekim ulicama naše župe. Vatrogasci su svojim kombi vozilima išli jedna ekipa ispred povorke, a druga ekipa iza povorke i tako nam osiguravali hod i bili nam na pomoć oko razglasa. Zato treba zahvaliti predsjednicima i zapovjednicima svakog DVD-a Orehovica, DVD-a Podbrest i DVD-a Vularija.
Križni put na otvorenom u Orehovici bio je na prvu korizmenu nedjelju i počeo je od male kapele „Presvetog Trojstva“ pred kojom je bila prva postaja, a zatim smo krenuli ulicama J. Slavenskog, Lj. Gaja i A. Cesarca i završili smo opet pred kapelicom u centru sela.
Na drugu korizmenu nedjelju krenut ćemo u Podbrest gdje ćemo ispred kapele „Marije Kraljice“ imati prvu postaju, a ostale postaje u ulici Stjepana Vojvode jednom stranom gore drugom dolje.
Na treću korizmenu nedjelju planiramo ići u Vulariju i tamo početi križni put ispred kapele „Srca Isusova“ pa ulicom M. Gupca izmoliti ostale postaje i vratiti se do kapelice. Svi ste dobrodošli!
Slika ispred kapele "Presvetog Trojstva"
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 20.03.2014. u 16:43 sati.