Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

U prvoj godini devet nastupa KUD-a

KUD Podravina
ČAĐAVICA – Premda je KUD Podravina obnovljen prije samo godinu dana, iza sebe već ima devet nastupa na manifestacijama u Slatini, Zdencima, Sopju, Čađavici, Novoj Bukovici i Voćinu. S obzirom na to da je narodna nošnja jedan od osnovnih uvjeta za uspješne nastupe, vodstvo društva organiziralo je izradu nošnji prema uzoru na tradicionalnu nošnju čađavačkog kraja i krojačica Nevenka Bučanac do sada je već izradila sedam muških prsluka i šest sukanja.
– Imamo teškoća jer nam trebaju stari materijali koje je teško nabaviti, ali nastojimo da budu što sličniji nekadašnjim. Zahvalni smo načelniku Mirku Rončeviću, jer bez pomoći Općine ne bismo mogli djelovati - kaže predsjednica KUD-a Marina Klen i najavljuje organizaciju smotre folklora za lipanj. Čađavački KUD ima pet sekcija - vokalnu, pjevačku, plesnu, tamburašku i literarnu, a vode ih Đuro Beg i Marica Kenjerić.
– S obzirom na tradiciju koju ima KUD Podravina i na nošnju ovoga kraja, izradili smo dvije kompletne nošnje, mušku i žensku, i postavili ih u vitrine u općinskim prostorijama - kaže načelnik Rončević.
– Tako će svi posjetitelji upoznati tradiciju narodnih nošnji Čađavice. Podržavamo djelovanje KUD-a i drago nam je što je prošla godina bila tako uspješna. Nastojat ćemo pomoći da društvo odlazi na značajnija gostovanja, ali i da za Dan općine održava folklornu manifestaciju s društvima s kojima surađuje - kaže Rončević.(P.Ž.)

Glas Slavonije

Post je objavljen 19.03.2014. u 14:30 sati.