Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

ZABRANJENO UMIRANJE Prijevoz pokojnika oduzet Nosićevom 'Sagacisu', djelatnost preuzela Gradska Čistoća



Na svojoj sedmoj sjednici održanoj 6. ožujka Gradsko vijeće donijelo je Odluku o komunalnim djelatnostima. Na prvi pogled radilo se o rutinskoj odluci koja definira komunalne djelatnosti i njihove izvršitelje u našemu gradu, ali ova odluka u sebi sadrži dio teksta koji može stvoriti poprilične probleme našim građanima, posebno u kratkoročnom razdoblju.

Naime, u članku 5 Odluke nabrajaju se komunalne djelatnosti koje izvodi novoformirana tvrtka 'Gradska čistoća i usluge d.o.o.'. Među već poznatim djelatnostima poput održavanja čistoće, odlaganja komunalnog otpada, održavanja javnih površina i slično, dodana je i djelatnost 'prijevoz pokojnika'. Time je djelatnost prijevoza pokojnika oduzeta dosadašnjem prijevozniku, tvrtki 'Sagacis' obitelji Nosić, a predana Gradskoj Čistoći. Donošenje ovakve odluke podržali su vijećnici koalicije HDZ-HSS-HSP AS, dok su oporbeni SDP i NLM bili protiv. Nezavisna lista mladih pokušala je donošenje odluke spriječiti predlaganjem dva amandmana kojima je tražila da se prijevoz pokojnika isključi iz popisa komunalnih djelatnosti koje će obavljati Čistoća, a drugim da se posao prevoženja pokojnika dodijeli pravnoj ili fizičkoj osobi putem koncesije. Vladajući su odbili oba prijedloga.

Odluka je ovih dana stupila na snagu, pa Nosić više ne smije prevoziti pokojnike, a da točno nije poznato na koji način će to raditi 'Gradska čistoća i usluge d.o.o.'. Naime, poznato je da je za prijevoz pokojnika potrebno imati pogrebno vozilo, potrebno je imati na raspolaganju pogrebne ljesove, križeve i drugu opremu od dobavljača, te za taj posao određene djelatnike. Gradska Čistoća sve to još nema. Svima je jasno da se radi o vrlo delikatnom poslu koji ne trpi amaterizam i greške, pa se pitamo što će se dogoditi kada umre prva slijedeća osoba u našemu gradu, a Drago Nosić, ograničen ovom Odlukom samo na prodaju cvijeća, pod prijetnjom velike kazne, ne iziđe na teren.

Post je objavljen 16.03.2014. u 22:19 sati.