Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Srpska pravoslavna crkva – Eparhija gornjokarlovačka širi mržnju i propagandu prema hrvatskom narodu

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Srpska pravoslavna crkva – Eparhija gornjokarlovačka širi mržnju i propagandu prema hrvatskom narodu

http://www.eparhija-gornjokarlovacka.hr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=17&Itemid=13&lang=hr

http://www.jadovno.com/intervjui-reportaze/articles/hrvatska-na-tekovinama-ndh-2.html#.UyHudj95Oi4Na internetskim stranicama Srpske pravoslavne crkve – Eparhija gornjokarlovačka širi se mržnja i propaganda prema hrvatskom narodu.

Srpska pravoslavna crkva kao „duhovna institucija“ i više je za osudu kada pod takvim nazivom perfidno i neprirodno potiče svoj narod protiv života drugih naroda, koja se zbog svjetovnih koristi služi pogubnim stilom protiv čovjeka.

SPC-u je prije svega zadaća da potiče na duhovnost, što nije slučaj kako se pokazalo kroz povijest koja je u funkciji izričito zbog svjetovnih interesa i koristi. Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što se i pokazalo na terenu, duhovnost je samo pokriće, kojom bi se trebala prije svega baviti. Stoga je prozrijeta, tj. nametnula se u srpskom orkestru kao prva violina s ciljem porobljavanja i eksploatiranja naroda u okruženju Srbije. Opet iznova starom šablonom zamagljivanjem, a ne duhovnošću pokušava nametnuti već viđene scenarije.

Hrvatski teritorij srpskoj pravoslavnoj crkvi nije više uporište, dok nabraja „svoju” materijalnu imovinu što je kroz prošlo stoljeće u Hrvatskoj ugrabila, zbog čega i jest osnovana u Hrvatskoj i da bi bila uzor, vodilja svome srpskom narodu kao okupatoru Hrvatske.

Prema svim pravilima pravoslavlja srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj nema više uporišta na hrvatskim prostorima, dok kalkurira s vremenom pokušava ignorirati stvarnost.

Neka popovi dosadašnje srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj slobodno otputuju u Srbiju i tamo podučavaju Srbe kršćanskim vrijednostima – životu, što im i jest zadaća i uvjet da se na Zemlji živi uzorno i sretno.

Prema Zakonu o pravnom položaju vjerskih zajednica RH, vjerska zajednica u promicanju vjere i drugom svom djelovanju ne smije širiti netrpeljivost i predrasude prema drugim vjerskim zajednicama i njihovim vjernicima ili drugim građanima.

Ministarstvo uprave donosi rješenje o brisanju vjerske zajednice iz Evidencije u slučaju – ako tijelo sudbene vlasti pravomoćno utvrdi da vjerska zajednica svojim djelovanjem poziva ili potiče na vjersku, nacionalnu ili rasnu mržnju ili drugi oblik nesnošljivosti među građanima Republike Hrvatske.

Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, nije upisana u Evidenciju vjerskih zajednica kao cjelovita vjerska zajednica, nego su upisani njezini organizacijski oblici. Njezino je središnje upravno tijelo u Beogradu, a u Republici Hrvatskoj upisani su samo njezini organizacijski oblici, njih 428 (eparhije, parohije i druga tijela Srpske pravoslavne crkve). Svi ti organizacijski oblikci Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj financiraju se iz državnog proračuna Republike Hrvatske, odnosno plaćaju ih porezni obveznici Hrvatske u iznosu od više milijuna kuna, a sve da SPC radi protiv hrvatskog naroda. To nema nigdje u svijetu nego u Hrvatskoj.

Radosna je vijest što Hrvatski pravoslavci učvršćuju Hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj i sve čine po pravilima pravoslavlja u svijetu.

Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo uprave još nisu reagirali na širinje mržnje i propagande prema hrvatskom narodu na internetskim stranicama Srpske pravoslavne crkve – Eparhija gornjokarlovačka.

Poslano

1. Ministarstvu pravosuđa RH
2. Ministarstvu uprave RH


Zagreb-Zadar, 13. ožujka 2014. godine
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVAPost je objavljen 13.03.2014. u 21:04 sati.