Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

POVJERENSTVO ZA IMENOVANJE ULICA I TRGOVA: Ime Mate Svjetski dati 'Trgu mudrosti'



Danas je zasjedalo Povjerenstvo Gradskog vijeća za davanje imena ulica, trgova i davanje suglasnosti za davanje imena javnim ustanovama. Kako je protekla sjednica prije nekoliko tjedana prekinuta jer nije bilo kvoruma, danas je opet održana. Ovaj put je došao dovoljan broj vijećnika (tri od pet) kako bi se moglo raspravljati o našem prijedlogu da ime Mate Šimunovića zvanog Svjetski ponese jedna ulica ili trg u Vrgorcu. Sjednici su prisustvovali vijećnici: Stanka Bašić (SDP), Rade Bobanac (SDP) i Duško Martinac (HDZ), dok su, kao i prošli put, odsutni bili Slobodan Granić (HSP AS) i Davor Radić (HSS).
Kako smo dali nekoliko prijedloga za ulicu ili trg, vijećnici Bašić i Bobanac podržali su prijedlog da ime Mate Svjetskog ponese sadašnji Trg Stjepana Radića (tzv. Trg mudrosti), a da ime Stjepana Radića ponese prva slobodna i adekvatna ulica. Vijećnici su svoj stav obrazložili činjenicom da je Mate Šimunović svoj radni vijek nakon povratka s puta oko svijeta proveo radeći na kiosku na spomenutom trgu prodajući novine.
Vijećnik Martinac založio se da ime Mate Svjetskog ponese dosadašnja Hercegovačka ulica (kod policije) jer ta ulica vodi prema cesti za Stilja, rodnom mjestu Mate Šimunovića, dok bi ime Hercegovačka mogla dobiti neka druga slobodna ulica.
Nakon rasprave uslijedilo je glasovanje i glasovima dvaju vijećnika prihvaćen je prijedlog da ime Mate Svjetskog ponese dosadašnji Trg Stjepana Radića.
Prema važećoj proceduri, ova odluka radnog tijela biti će uvrštena u dnevni red jedne od narednih sjednica Gradskog vijeća gdje će ju moći vijećnici prihvatiti, odbiti ili izmijeniti.
Nadamo se da je ovo bio prvi pravi korak prema konačnoj odluci da Mate Svjetski konačno dobije trg ili ulicu u Vrgorcu.



Post je objavljen 13.03.2014. u 14:25 sati.