Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Radni ljudi - Land Down Under


Prenose portali o Milanovićevoj turneji zemljom Down Under: "Nakon što je završilo radni posjet Australiji izaslanstvo je krenulo prema Wellingtonu, glavnom gradu Novog Zelanda..." itd.

Ok, posjet južnim zemljama je službeno opisan kao radni posjet. No što je tamo uopće radio? Je li ikome jasan cilj tog putovanja, počevši od samog Milanovića?

Među hrvatsko iseljeništvo u Australiju je početkom 90ih (i nadalje) išao samo HDZ, i to po novac. Kao što su HDZovci Hrvatsku doživljavali vlastitom prćijom kojom su si omastili brk dovodeći pri tom zemlju na prosjački štap, tako su i hrvatsku emigraciju isključivo doživljavali svojom zlatnom kokom koja im nese zlatna jaja.
Kako pisah: "Ogavnost leži u činjenici da je HDZova vrhuška stvaranju „demokratske i neovisne države“ svjesno pristupila neiskreno, kompromiserski, lažući, obmanjujući vlastiti narod, prevodeći vlastite građane žedne preko vode, obećavajući demokraciju nesmiljeno gazeći načela demokracije, ukratko, na prevaru - obrazlažući sebi i svim građanima Hrvatske da cilj (država) opravdava sredstvo (laž) i da je to ok. Da je ok:
1) s jedne strane paktirati / koalirati sa „manolićima“ (onom starom i svim mastima premazanom udbaškom gardom kriminalaca),
2) a s druge strane, ogavnim neoustašlukom -koji najizravnije potire sva ljudska prava i demokratska načela- interesno podilaziti bogatoj emigraciji i njihovom žalu za Endehazijom, jer su od njih trebali izvući početni kapital - novac (i s tim su se ciljem poslanici HDZa besramno koristili zaista odvratnom šovino-retorikom i obećavanjem povlastica u budućoj Našoj, a zapravo Njihovoj Hrvatskoj; primjer: Mesić među Australcima)."

Po istom zadatku u južne krajeve redovito od tada idu i perjanice hrvatske estrade, kojekakve klap-popne skupine i domoljubno orijentirani Cro-drečavci kada se, jednako kao i HDZ početkom 90ih, užele na račun sentimenta, nostalgije & domoljublja požeti devize od kontinuirano domoljubne, a neskriveno proustaške, emigracije.

U međuvremenu se u staroj domaji, zaslugom baš onog drp-domoljublja, događa raspad sistema, a na gradilištu šuplje piramide nesmiljeni nadzornik Linić samo što još nije počeo i ponaosob bičevati iscijeđeno roblje za dodatnu kunu u državnoj kasi.

U jeku tog urušavanja, faraon odlazi u "radni posjet" bogatim rođacima koji ga na licu mjesta šikaniraju, jer za njihove kontinuirane pojmove nije dovoljan domoljub. Domoljubno, ne.

Nakon toga premijer odlučno negira posjet po istom zadatku "domoljublja" kao posjetitelji prije njega.

Ideš.

Milanoviću, pa u tome i jest caka (ili kako bi rekla kita: pa U tome i jest caka).

Osim očitog problema premijerove istodobne transparentne netransparentnosti i netransparentne transparentnosti o motivima bivanja na licu mjesta, evidentna je i greška u koracima na licu mjesta. Riječ je, rekla bih, o klasičnom jezičnom nesporazumu, nisu ga razumjeli. Mnijem da im se trebao obratiti na latinskom.


Men At Work - Down Under


Post je objavljen 13.03.2014. u 12:00 sati.