Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Genijalna ideja jednog Hrvata

Genijalna ideja jednog Hrvata: 'Znam kako ćemo za jednog mandata uštedjeti više od 100 milijuna kuna!'

http://www.dnevno.hr//vijesti/komentari/117002-genijalna-ideja-jedno g-hrvata-znam-kako-cemo-za-jednog-mandata-ustedjeti-vise-od-100-milijuna-ku na.html


Genijalna ideja jednog Hrvata: 'Znam kako ćemo za jednog mandata uštedjeti više od 100 milijuna kuna!'

Autor: S.V.
Datum: petak, 07. ožujka 2014. u 18:32

Dakle, kada bismo smanjili Sabor za 51 zastupnika, uštedjeli bismo za jednog mandata više od 100 milijuna kuna. Što bismo izgubili? NIŠTA!

Naš splitski čitatelj vrlo jednostavnom računicom dolazi do "spasa Hrvatske", a bez puno odricanja:

"Hrvatski Sabor je najviše predstavničko tijelo i nositelj zakonodavne vlasti u Hrvatskoj i po zakonu je najodgovorniji za sve lošije i lošije stanje u državi neovisno o odlukama loših poteza vlada HDZ-a i SDP-a jer sve odluke koje su Vlade donosile protivno interesa Hrvatskog naroda mogli su, što im je i bila dužnost, ne izglasati. Smanjenjem broja zastupnika od 151 na 100, jer ih po Ustavu može biti najmanje 100, a najviše 160, bi postigli što? UŠTEDU!

Jedan saborski zastupnik porezne obveznike košta cca 40 000 kuna(osnovna plaća uvećana za putne troškove, odvojeni život, smještaj….) Pomnoženo sa 48 mjeseci (4-godišnji mandat), dolazimo do iznosa od cca. 2 milijuna kuna. Dakle, kada bismo smanjili Sabor za 51 zastupnika, uštedjeli bismo za jednog mandata više od 100 milijuna kuna. Što bismo izgubili? NIŠTA!

Zašto bi hladnokrvno "odfikario" baš 51 zastupnika, Splićanin objašnjava ne birajući riječi:

"Opće poznata stvar je da saborski zastupnici jako dobro žive od dizanja ruku, a neke zastupnice i od dizanja nogu pa ih bez straha možemo nazvati kurvanjskim političarima ili političkim kurvama i zato ne čudi što su se neki anketirani izjasnili da treba ukinuti Sabor. Na jednom najobičnijem primjeru ću Vam pokazati koliko smo mi porezni obveznici glupi, a i ja sam jedan od njih i po gluposti bi mogli ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

Uzmimo jednog saborskog zastupnika...Stazića...Kajina ili još bolje Marina Jurjevića jer on je iz mog Splita. Dakle, Marin Jurjević je za 23 godine svog “krvavog rada u Saboru“ točnije 11,5 godina jer saborski zastupnici provedu u Saborskim klupama manje od 50 % vremena, a neki skoro nikako (Kerum, primjerice, koji je primao mjesečno cca. 25 tisuća kuna, uz osnovnu plaću i za putne troškove i odvojeni život). Ispod žita nisam računao jer nemam dokaza.

25 tisuća pomnoženo sa 23 godine ili 276 mjeseci daje iznos od 6 900 000 kuna! Skoro 7 milijuna kuna! A jedan varioc, primjerice Mate, za 23 godine uistinu krvavog rada primao je u prosjeku 5 tisuća kuna bez ikakvih dodataka,što za 23 godine ili 276 mjeseci iznosi 1.380 000 kuna! (ako je primao na vrijeme). Isti taj varioc Mate morao je hraniti još i troje Hrvata (umirovljenici, političari i političke stranke Udruge koje pljucaju po Hrvatskoj i ostali javni, od političara uhljebljeni, službenici). I koja je nagrada Mati i svim onima koji rade kao i poslodavcima koji stvaraju novu vrijednost?

Linić: Vi poslodavci ste sramota Hrvatske!

Mrsić: Vi radnici ste neradnici!

Milanović: Živimo iznad svojih mogućnosti!

Ma Vi ste sramota Hrvatske, a mi smo obične budale koji to vidimo, šutimo i trpimo. Pa, zaključite je li nam mjesto u Guinnissovoj knjizi rekorda ili bolje rečeno - apsurda.

Valjda će i Hrvati jedamput progledati ????



Post je objavljen 12.03.2014. u 16:11 sati.