Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Evandjelist s krova

Joop van Ooijen, otac sesnaestoro djece iz opcine Alblasserwaard (nije izmisljeno) je covjek ciji se zivot vrti oko Isusa. Na fotgrafiji vidimo da je stariji muskarac sijede brade, poput Djeda Mraza, koji stoji ispred svoje kuce pored velikog drvenog kriza na koje pise Jezus Leeft (Isus Zivi). Na krovu njegove farme velikim bijelim slovima je pisalo ‘Isus spasava’, medjutim zbog spora s opcino slova su morala biti prefarbana u narancasto. Otuda njegov nadimak Evandjelist sA krova, sada taj evandjelist zeli uci u opcinu na lokalnim izborima. Osnovao je stranku koja se zove, pogadjate, Isus Zivi (Jezus Leeft).

Joop smatra da je njegova stranke drugacija od ostalih (nacionalnih) krscanskih stranaka zato sto se zalaze za povratak milosti Bozje, dok druge krscanske stranke samo pricaju o zakonima. Kada ga je predsjednik Krscanske Unije pitao zasto se ne prikljuci njihovoj stranci, Joop mu je odgovorio zato sto Isusa ne spominju u svom izbornom programu.“

Po Joopovim rijecima 95 posto krscana je to samo nominalno. Nedjeljom sjede u crkvi i smisljaju kako ce nekoga sto uspjesnije prevariti. Zbog toga ne misli da ce tradicionalni glasaci krscanskih stranka za njega glasati, nego se nada da ce za njega glasati oni koji bi inace ostali kod kuce. Kasnije zeli sudjelovati i na parlamentarnim izborima, pri cemu se zalaze za ukinuce PDV-a i zabranu nuklearne energije.






Post je objavljen 11.03.2014. u 20:55 sati.