Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

ODRŽANA 8. NOĆ NERETVANA U ZAGREBU - PREDSTAVLJEN 6. HRVATSKI NERETVANSKI ZBORNIK

U subotu 08. ožujka održana je 8. za redom Noć Neretvana u Zagrebu u organizaciji Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu u luksuznom hotelu „The West In“ na kojoj je u svečanom ambijentu prisustvovalo oko 300 Neretvana i njihovih prijatelja. Zanimljivost je da su od svih zavičajnih udruga, jedino zavičajne udruge iz Neretve, Šibenika i Runovića (kraj Imotskog) u odabiru mjesta održavanja, ostali pri tome da se njihova svečana večera održava u luksuznom hoelu „The West In“. Tijekom godina je primjetan pad broja osoba koje sudjeluju na Noći Neretvana, tako da je ova Noć Neretvana imala najmanji broj dosada, što je prema riječima osoba iz Društva Neretvana, rezultat recesije.

Od neretvanskih gradova i općina svog izaslanika je poslao samo Grad Metković u vidu Nikole Grmoje, zamjenika gradonačelnika, dok predstavnika ostalih gradova i općina, nije bilo. Dubrovačko-neretvanska županija je također poslala svog izaslanika Blaža Pezu.

Skup su između ostalih pozdravili i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te prof. dr. Nikica Gabrić.

Iako se osjetio pad broja sudionika na Noći Neretvana u odnosu na prijašnje godine, to nije utjecalo na veselu atmosferu uz večeru i ples.

Tijekom večer je predstavljen i 6. Hrvatski neretvanski zbornik – zbirka vrlo zanimljivih tekstova koji se tiču doline Neretve i bliže okolice na oko 400 stranica raznih (uglavnom neretvanskih) autora, a čiji tekst predgovora i sadržaja možete vidjeti klikom na prethodni link. 6. Neretvanski zbornik se tijekom večeri prodavao po vrlo pristupačnoj cijeni od 100,00 kn. Ove godine je urednik dr. sc. Domagoj Vidović, svima poznati stručnjak. Neretvanski zbornik se polako pretvara u nezaobilazno štivo svakog ljubitelja neretvanske povijesti, običaja i zanimljivosti.

Zanimljivo je i spomenuti da ovo nije jedini veći događaj koji Neretvani u Zagrebu organiziraju. Zadnje dvije godine (2012 i 2013) u jesen Neretvani organiziraju višednevnu manifestaciju pod nazivom „Dani Neretve u Zagrebu“ (2013. godine u okviru Udruge „Dani Neretve u Zagrebu“ i „Boćarskog kluba Neretva“ Zagreb) koja je postigla veliku popularnost.

Budućnost Neretve ili budućnost Zagreba? - Studenti iz doline Neretve
Image and video hosting by TinyPic

Izvor Škubonja, dopredsjednik Udruge lađara Neretve u lijepom društvu - Katarinom Marušić iz Vida i Ivanom Pavić iz Matijevića
Image and video hosting by TinyPic

Zamjenik gradonačelnika Metkovića Nikola Grmoja sa ljepšom polovicom, Ico Petrov također s ljepšom polovicom te Blaž Pezo iz Dubrovačko-neretvanske županije društvom
Image and video hosting by TinyPic

Mile Nikolić s društvom
Image and video hosting by TinyPic

Igor Vidović (Croatia osiguranje u Zagrebu) i Mario Talajić (predsjednik uprave Agrokor trgovine d.d.) s društvom
Image and video hosting by TinyPic

Ne zna se da li je suprotstavljenim stavovima Grada Metkovića (Nikola Grmoja) i Grada Ploča (Izvor Škubonja, inače pročelnik odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Ploča, ali ovdje ipak u funkciji predstavnika UL Neretve) sudac Šprlje (zadnji desno) pokušao presuditi.
Image and video hosting by TinyPic

Milan Bandić kao "šef" Zagreba i dr.sc. Domagoj Vidović kao "šef" Hrvatskog neretvanskog zbornika - možda neusporedivi, ali ipak dva čovjeka koja u svojim sredinama uživaju ugled
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 10.03.2014. u 20:06 sati.