Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teamsport

Marketing

NHL - Završio trade period



Završen je NHL trade period za ovu sezonu i momčadi će s ovim postavama pokušati osvojiti Stanley Cup.

Na kraju je Martin Brodeur ostao golman New Jersey Devilsa, Ryan Kesler je i dalje centar Vancouver Canucksa, Mike Cammalleri je još uvijek Calgary Flame, a Paul Stastny će još neko vrijeme biti igrač Colorado Avalanchea.

Ipak najveća priča ovog zadnjeg dana prijelaznog roka bio je šokantni trade između Tampa Bay Lightninga i New York Rangersa.

Te momčadi su zamijenile svoje kapetane.

Kanadski reprezentativac i omiljeni igrač navijača Lightninga Martin St. Louis je od jučer član New York Rangersa.

Istovremeno reprezentativac Sjedinjenih Država i omiljeni igrač navijača Rangersa Ryan Callhan je od jučer član Tampa Bay Lightninga.

Uz Callahana u Tampu Bay sele i pick prve runde na draftu 2015 i drugi pick na draftu ove godine, koji će postati prvi pick ako Rangersi ove sezone dođu do finala Istočne konferencije.

Ovaj trade je bio fascinantan iz više razloga:

- Radi se o zamjeni kapetana između momčadi koje su kandidati za naslov Stanley Cupa

- St. Louis je ove sezone postigao 61 bod iz 62 utakmice, te je lani osvojio Art Ross Trophy (dodjeljuje se igraču koji je osvojio najviše bodova u regulatnom dijelu sezone)

- Za Callahana se vjerovalo da će potpisati novi 6ogodišnji ugovor sa Rangersima, međutim ti su pregovori pukli u utorak kada Callahan nije htio odustati od dijela ugovora u kojem bi pisalo da ga Rangersi ne mogu tradeati, a kako mu je na ljeto isticao ugovor, Rangersi su bili prisiljeni na trade

- St. Louis je bio nezadovoljan u Lightningu i tražio je trade samo i jedino u Rangerse, možda i zato je jer ga Steve Yzerman, generalni direktor Lightninga i kanadske reprezentacije, izostavio s prvog popisa putnika za Soči

- Trade se dogodio isti dan kada se najveća zvijezda Lightninga, kanadski reprezentativac Steven Stamkos, konačno vratio u momčad nakon loma noge


Callahan je izjavio da je bio šokiran kada je saznao za trade, da je bio uvjeren da će ostati u Rangesima:
"Uistinu sam vjerovao da ću ostati u Rangersima, da ćemo se dogovoriti. Govorio sam cijelo vrijeme da želim ostati ovdje i da želim potpisati novi ugovor s Rangersima. Ali nažalost ovo je isto dio posla i moram se nositi s time. Nismo se mogli dogovoriti i moram napustiti New York, ali pritom nemam jednu lošu riječ za reći protiv Rangersa."

St. Louis je odmah odletio iz Tampe Bay u New York i bio u postavi Rangersa tu večer u porazu protiv Toronto Maple Leafsa.

Yzerman je izjavio:
"St. Louis je bio jedan od najboljih igrača u povijesti Lightninga, ali danas smo morali ispoštovati njegovu želju.”

Tako će sada Ryan Callahan probati osvojiti Stanley Cup s klubom iz Floride, dok će St. Louis probati ostvariti isto u momčadi u kojoj je želio igrati.

U momčadi koja na naslov čeka 20 godina.

Ipak to je ništa u odnostu na post bez naslova koji su Rangersi imali od 1940. do 1994.

Pred St. Louisom je dakle težak zadatak jer mora doći do naslova u New Yorku.

U gradu u kojem su Rangersi najvažniji hokejaški klub i u kojem je najveći pritisak na sportske ekipe od strane navijača i medija.

Ali je zato i najveće zadovoljstvo kada se naslov osvoji, jer ti isti navijači i mediji taj uspjeh nikad ne zaborave i odmah se dobije status sportske legende New Yorka.

Osim tog tradea pozornost je privukao trade Mariana Gaborika iz Columbus Blue Jacketsa u Los Angeles Kingse, trade Thomasa Vaneka iz New York Islandersa u Motreal Canadiense, trade Matta Moulsona iz Buffalo Sabresa u Minnesota Wild i trade Ryana Millera iz Buffalo Sabresa u St .Louis Bluese.

Ovdje je popis svih ovogodišnjih tradeova počevši od onih nedavnijih do pred kraj i onih koji su već polako zaboravljeni:

U Los Angeles Kingse je došao napadač James Livingston dok su u zamjenu za njega Los Angeles Kingsi dali San Jose Sharksima svoj pick u 7. rundi drafta 2016.

U Columbus Blue Jacketse su došli napadač Dana Tyrell i branič Matt Taormina dok su u zamjenu Columbus Blue Jacketsi i dali Tampa Bay Lightningu napadača Jonathana Marchessaulta i napadača Daltona Smitha.

U Pittsburgh Penguinse je došao napadač Lee Stempniak dok su u zamjenu za njega Pittsburgh Penguinsi dali Calgary Flamesima svoj pick u 3. rundi drafta 2014.

U Anaheim Duckse je došao napadač Andre Petersson dok su u zamjenu za njega Anaheim Ducksi dali Ottawa Senatorsima branič Alexa Granta.

Washington Capitalsi su iz Buffalo Sabresa dobili golmana Jaroslava Halaka i pick u 3. rundi drafta 2015. dok su u zamjenu Washington Capitalsi Buffalo Sabresima dali golmana Michala Neuvirtha i braniča Rostislava Kleslu.

U Minnesota Wild su došli napadač Matt Moulson i napadač Cody McCormick dok su u zamjenu iz Minnesota Wilda dali Buffalo Sabresima napadača Torreya Mitchella, svoj pick u 2. rundi drafta 2014. i svoj pick u 2. rundi drafta 2016.

Montreal Canadiensi su iz New York Islandersa dobili napadača Thomasa Vaneka i pick u 5. rundi drafta 2014., dok su u zamjenu Montreal Canadiensi dali New York Islandersima napadača Sebastiena Collberga i svoj pick u 2. rundi drafta 2014.

U Detroit Red Wingse je došao napadač David Legwand, dok su u zamjenu Detroit Red Wingsi dali Nashville Predatorsima napadača Patricka Eavesa, napadača Callea Jarnkroka i svoj pick u 3. rundi drafta 2014.

U Colorado Avalanche je došao golman Reto Berra dok su u zamjenu za njega iz Colorado Avalanchea dali Calgary Flamesima svoj pick u 2. rundi drafta 2014.

U New York Rangerse je došao branič Raphael Diaz dok su u zamjenu za njega New York Rangersi dali Vancouver Canucksima svoj pick u 5. rundi drafta 2015.

U Boston Bruinse je došao branič Andrej Meszaros dok su u zamjenu za njega Boston Bruinsi dali Philadelphia Flyersima svoj pick u 3. rundi drafta 2014.

U Columbus Blue Jacketse je došao branič Nick Schultz dok su u zamjenu za njega Columbus Blue Jacketsi dali Edmonton Oilersima svoj pick u 5. rundi drafta 2014.

U Dallas Starse je došao golman Tim Thomas dok su u zamjenu za njega Dallas Starsi dali Florida Panthersima golmana Dana Ellisa.

U New Jersey Devilse je došao napadač Tuomo Ruutu i dok su u zamjenu New Jersey Devilsi dali Carolina Hurricanesima napadača Andreja Loktionova i svoj pick u 3. rundi drafta 2017.

U Pittsburgh Penguinse je došao napadač Marcel Goc dok su u zamjenu Pittsburgh Penguinsi dali Florida Panthersima svoj pick u 5. rundi drafta 2014 i svoj pick u 3. rundi drafta 2015.

U Los Angeles Kingse je došao napadač Marian Gaborik dok su u zamjenu Los Angeles Kingsi dali Columbus Blue Jacketsima napadača Matta Frattina, svoj pick u 2. rundi drafta 2014. i 2015., te svoj pick u 3. rundi drafta 2014.

U Montreal Canadiense je došao golman Devan Dubnyk dok će se za zamjenu za njega Montreal Canadiensi i Nashville Predatorsi još dogovoriti.

Los Angeles Kingsi su od Buffalo Sabresa dobili braniča Braydena McNabba, napadača Jonathana Parkera, pick u 2. rundi drafta 2014. i pick u 2. rundi drafta 2015., dok su u zamjenu Los Angeles Kingsi dali Buffalo Sabresima napadača Hudsona Faschinga i braniča Nicolasa Deslauriersa.

U Ottawa Senatorse je došao napadač Ales Hemsky dok su u zamjenu Ottawa Senatorsi dali Edmonton Oilersima svoj pick u 5. rundi drafta 2014. i svoj pick u 3. rundi drafta 2015.

U New York Rangerse je došao napadač Martin St. Louis dok su u zamjenu New York Rangersi dali Tampa Bay Lightningu napadača Ryana Callahana, svoj pick u 1. rundi drafta 2015. i svoj pick u 2. rundi drafta 2014.

U Phoenix Coyotese su došli napadač Martin Erat i napadač John Mitchell dok su u zamjenu Phoenix Coyotesi dali Washington Capitalsima napadača Chrisa Browna, braniča Rostislava Kleslu i svoj pick u 4. rundi drafta 2015.

U Chicago Blackhawkse su došli branič David Rundblad i branič Mathieu Brisebois dok su u zamjenu Chicago Blackhawksi dali Phoenix Coyotesima svoj pick u 2. rundi drafta 2014.

U Florida Pantherse su došli golman Roberto Luongo i napadač Steven Anthony dok su u zamjenu Florida Panthersi dali Vancouver Canucksima golmana Jacoba Markstroma i napadača Shawna Matthiasa.

U Philadelphia Flyerse je došao branič Andrew MacDonald dok su u zamjenu Philadelphia Flyersi dali New York Islandersima svoj pick u 3. rundi drafta 2014., svoj pick u 2. rundi drafta 2015. i napadača Matta Mangenea.

U Ottawa Senatorse je došao branič Patrick Mullen dok su u zamjenu za njega Ottawa Senatorsi dali Vancouver Canucksima napadača Jeffa Costella.

U Anaheim Duckse je došao branič Stephane Robidas dok su u zamjenu za njega Anaheim Ducksi dali Dallas Starsima svoj pick u 4. rundi drafta 2014.

U Edmonton Oilerse je došao golman Viktor Fasth i dok su u zamjenu Edmonton Oilersi dali Anaheim Ducksima svoj pick u 5. rundi drafta 2014. i svoj pick u 3. rundi drafta 2015.

U Minnesota Wild je došao golman Ilya Bryzgalov dok su u zamjenu za njega iz Minnesota Wilda dali Edmonton Oilersima svoj pick u 4. rundi drafta 2014.

U Washington Capitalse je došao napadač Dustin Penner dok su u zamjenu za njega Washington Capitalsi dali Anaheim Ducksima svoj pick u 4. rundi drafta 2014.

U Montreal Canadiense je došao branič Mike Weaver dok su u zamjenu za njega Montreal Canadiensi dali Florida Panthersima svoj pick u 5. rundi drafta 2015.

U Florida Pantherse je došao napadač Brandon Pirri dok su u zamjenu Florida Panthersi dali Chicago Blackhawksima svoj pick u 3. rundi drafta 2014. i svoj pick u 5. rundi drafta 2016.

U Florida Pantherse je došao napadač Mark Mancari dok su u zamjenu za njega Florida Panthersi dali St. Louis Bluesima napadača Erica Sellecka.

U St. Louis Bluese su došli golman Ryan Miller i napadač Steve Ott dok su u zamjenu St. Louis Bluesi dali Buffalo Sabresima golmana Jaroslava Halaka, napadača Chrisa Stewarta, napadača Williama Carriera i svoj pick u 1. rundi drafta 2015.

U Boston Bruinse je došao branič Blake Parlett dok su u zamjenu za njega Boston Bruinsi dali Columbus Blue Jacketsima napadača Cartera Campera.

U Chicago Blackhawkse su došli napadač Pierre-Marc Bouchard i napadač Peter Regin dok su u zamjenu Chicago Blackhawksi dali New York Islandersima svoj pick u 4. rundi drafta 2014.

U Pittsburgh Penguinse je došao napadač Spencer Machacek dok su u zamjenu za njega Pittsburgh Penguinsi dali Columbus Blue Jacketsima napadača Paula Thompsona.

U Montreal Canadiense je došao napadač Robert Czarnik dok su u zamjenu za njega Montreal Canadiensi dali Los Angeles Kingsima napadača Stevea Quailera.

U San Jose Sharkse je došao napadač Chad Rau dok su u zamjenu za njega San Jose Sharksi dali Minnesota Wildu napadača Curta Gogola.

U Montreal Canadiense je došao napadač Dale Weise dok su u zamjenu za njega Montreal Canadiensi dali Vancouver Canucksima braniča Raphaela Diaza.

U Edmonton Oilerse je došao branič Mark Fraser dok su u zamjenu Edmonton Oilersi dali Toronto Maple Leafsima napadača Teemua Hartikainena i napadača Cama Abneya.

U Toronto Maple Leafse je došao napadač Brandon Kozun dok su u zamjenu za njega Toronto Maple Leafsi dali Los Angeles Kingsima napadača Andrewa Crescenzija.

U Nashville Predatorse je došao branič Michael Del Zotto dok su u zamjenu za njega Nashville Predatorsi dali New York Rangersima braniča Kevina Kleina.

U Edmonton Oilerse su došli napadač Steve Pinizzotto i napadač Jack Combs dok su u zamjenu Edmonton Oilersi dali Florida Panthersima napadača Ryana Martindalea i napadača Dereka Nesbitta.

U Edmonton Oilerse je došao golman Ben Scrivens dok su u zamjenu za njega Edmonton Oilersi dali Los Angeles Kingsima svoj pick u 3. rundi drafta 2014.

U Edmonton Oilerse je došao napadač Matt Hendricks dok su u zamjenu za njega Edmonton Oilersi dali Nashville Predatorsima golmana Devana Dubnyka.

U New York Rangerse je došao napadač Dan Carcillo dok su u zamjenu za njega New York Rangersi dali Los Angeles Kingsima svoj pick u 7. rundi drafta 2014.

U Toronto Maple Leafse je došlao branič Tim Gleason dok su u zamjenu Toronto Maple Leafsi dali Carolina Hurricanesima braniča John-Michaela Lilesa i braniča Dennisa Robertsona.

U Calgary Flamese je došao napadač Kevin Westgarth dok su u zamjenu za njega Calgary Flamesi dali Carolina Hurricanesima napadača Grega Nemisza.

U Buffalo Sabrese je došao napadač Linus Omark dok su u zamjenu za njega Buffalo Sabresi dali Edmonton Oilersima svoj pick u 6. rundi drafta 2014.

U New York Rangerse je došao napadač Kyle Beach dok su u zamjenu za njega New York Rangersi dali Chicago Blackhawksima napadača Brandona Mashintera.

U Calgary Flamese je došao napadač Lane MacDermid dok su u zamjenu za njega Calgary Flamesi dali Dallas Starsima svoj pick u 6. rundi drafta 2014.

U Anaheim Ducks je došao napadač Tim Jackman dok su u zamjenu za njega Anaheim Ducks i dali Calgary Flamesima svoj pick u 6. rundi drafta 2014.

U Toronto Maple Leafse su došli napadač Peter Holland i napadač Brad Staubitz dok su u zamjenu Toronto Maple Leafsi dali Anaheim Ducksima braniča Jessea Blackera i svoje pickove u 2. rundi i u 7. rundi drafta 2014.

U Chicago Blackhawkse su došli napadač Kris Versteeg i napadač Phillippe Lefebrve dok su u zamjenu Chicago Blackhawksi dali Florida Panthersima napadača Jimmy Hayesa i braniča Dylana Olsena.

U Calgary Flamese su došli branič Ladislav Smid i golman Olivier Roy dok su u zamjenu Calgary Flamesi dali Edmonton Oilersima napadača Romana Horaka i golmana Laurenta Brossoita.

U Colorado Avalanche je došao napadač Max Talbot dok je u zamjenu za njega Colorado Avalanche dao Philadelphia Flyersima napadača Stevea Downija.

U New York Islanderse je došao napadač Thomas Vanek dok su u zamjenu New York Islandersi dali Buffalo Sabresima napadača Matta Moulsona, svoj pick u 1. rundi drafta 2014. ili 2015. i svoj pick u 2. rundi drafta 2014.

U San Jose Sharkse je došao napadač Mike Brown dok su u zamjenu za njega San Jose Sharksi dali Anaheim Ducksima svoj pick u 4. rundi drafta 2014.



Kratke vijesti:

Manchester United zainteresiran za De Scigliju
Mladi bek AC Milana Mattia De Sciglia mogao bi ovo ljeto preći u Manchester United. Iz Engleskog kluba su pokazali interes za mladog desnog beka, kojeg se, iako je zbog ozljede nastupio samo 11 puta u Serie A, smatra jednim od najvećih mladih talenata u Milanu u zadnjih nekoliko godina.

McQuaid mora mirovati još 2-3 tjedna
S ozbzirom da se Adam McQuaid ne oporavlja dovoljno dobro od ozljede, određeno je da mora mirovati iduća 2-3 tjedna i da će se tek tada odrediti njegov tretman. Realno je očekivati da će Boston Bruinsi biti bez svojeg braniča do kraja sezone.

Miller i Polamalu potpisali nove ugovore
Pittsburgh Steelersi su objavili da su potpisali nove ugovore sa veteranima, strong safetyem Troyom Polamaluom i tight endom Heathom Millerom. Novi ugovori traju do 2016. i nije objavljeno kolikog su iznosa.



Rezultati:

Nogomet

Prijateljske utakmice - reprezentacije
Iran 1 - 2 Gvineja
Kosovo 0 - 0 Haiti
Rusija 2 - 0 Armenija
Alžir 2 - 0 Slovenija
Grčka 0 - 2 Južna Koreja
Crna Gora 1 - 0 Gana
Južna Afrika 0 - 5 Brazil
Češka 2 - 2 Norveška
Izrael 1 - 3 Slovačka
Bosna i Hercegovina 0 - 2 Egipat
Kolumbija 1 - 1 Tunis
Turska 2 - 1 Švedska
Rumunjska 0 - 0 Argentina
Ukrajina 2 - 0 SAD
Gibraltar 0 - 2 Estonija
Austrija 1 - 1 Urugvaj
Švicarska 2 - 2 Hrvatska
Belgija 2 - 2 Obala Bjelokosti
Njemačka 1 - 0 Čile
Australija 3 - 4 Ekvador
Engleska 1 - 0 Danska
Francuska 2 - 0 Nizozemska
Portugal 5 - 1 Kamerun
Španjolska 1 - 0 Italija
Honduras 2 - 1 Venecuela
Meksiko 0 - 0 Nigerija
Kostarika 2 - 1 Paragvaj


Hokej

NHL
Anaheim Ducks - Montreal Canadiens 3 : 4
Calgary Flames - Ottawa Senators 4 : 1
Philadelphia Flyers - Washington Capitals 6 : 4
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 2 : 3


Post je objavljen 06.03.2014. u 13:57 sati.