Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/0svetojanskemazoretkinje0

Marketing

Održan 3. Godišnji koncert Svetojanskih mažoretkinja

********************************************************************************************************************************************
„3. GODIŠNJI KONCERT SVETOJANSKIH MAŽORETKINJA“
16.03.2013. u Domu kulture Jastrebarsko održan je "3. Godišnji koncert Svetojanskih mažoretkinja"

U bogatom programu posjetitelji su imali priliku vidjeti sve članice Svetojanskih mažoretkinja koje djeluju u osam sastava i to redom dječji sastav, početnički kadetski c i kadetski b , juniorski c i b sastav te natjecateljski kadetski, juniorski i seniorski sastav.
U uvodnim minutama gledatelji prepune kino dvorane imali su priliku vidjeti nastup seniorskog sastava.
Nakon kratkog povijesnog dijela koji prenosimo u cijelosti ;

„...Svetojanske mažoretkinje osnovane su 5. travanja 1998. godine na inicijativu našeg predsjednika gospodina Nikole Ivčeca. Kao službeni znak te prepoznatljivu boju koja nas prati sve ove godine odabrani su čokot vinove loze svetojanskih vinograda te boja ciklame. Prvi puta naše djevojke natjecale su se u Crikvenici na trećem državnom prvenstvu i od tada se natječu na svim državnim i regionalnim prvenstvima. Registrirani smo sastav Hrvatskog Mažoret Saveza i Europske Mažoret Asocijacije....“
Svima prisutnima obratio se naš predsjednik Nikola Ivčec sa riječima pozdrava i osvrnuo se na rad udruge.

Ovog trenutka brojimo 130 članica u dobi od 4 do 24 godine. Svoje plesno umijeće pokazale su u programu i to redom;

Dječji sastav koji djeluje od 9. mjeseca prošle godine pod vodstvom Margarete Celić i Nikoline Godrijan. To su naše najmlađe članice i ovo im je bio već treći nastup. Nastupile su na 16. Redovnoj skupštini te kao princeze na fašniku u Jaski. Plesne korake pokazale su sa seniorkom Josipom Lovasić. Nakon najmlađih članica nastupio je početnički Kadetski C sastav koji je oformljen nakon audicija u mjesecu rujnu prošle godine, trenerica Matea Lovasić. Čine ga djevojčice uzrasta od 7 do 10 godina i ovo im je također bio prvi nastup. Nakon najmlađih, gledatelji su vidjeli nastup Kadetskog B sastava koji djeluje tri godine sa godišnjim nadopunjavanjem novim djevojčicama uzrasta od 8 do 11 godina. Trenira ih Ana Drašković. Kadetski A sastav osnovan je 2009. godine. Već iste godine natjecao se na Državnom prvenstvu koje je održano u našem gradu. Za natjecanja se pripremaju pod stručnim vodstvom trenerice Ane Drašković. 2012. godine na Državnom prvenstvu u Rijeci, u konkurenciji 14 timova, ostvarile su izvrsno 4. mjesto što je ujedno i najznačajni rezultat koji su postigle, a zadržale su ga i na prošlom državnom u Karlovcu. Predstavile su se aktualnom koreografijom.

Juniorski C sastav djeluje od 9 . mjeseca prošle godine, čine ga djevojčice uzrasta od 12 do 15 godina. Ono što su naučile pod vodstvom trenerice Ines Dolanjski pokazale su vrlo uzbuđene jer još nikada nisu nastupale, a pogotovo pred tolikom publikom.
Juniorski B sastav djeluje od 2011. godine sa godišnjim nadopunjavanjem novim članicama. Čine ga djevojčice uzrasta od 12 do 15 godina koje su kandidati za natjecateljske timove. Sastav je nastupio na smotri 16. DPM u Rijeci, Danima Krašičkoga kraja te fašiku u Jaski. Otplesao je koretografirani program uvježban s trenericom Antonijom Godrijan. Članica juniorskog B sastava, Helana Neralić podijelila je s nama nekoliko prekrasnih rečenica o tome što za nju znači biti mažoretkinja.
Juniorski A sastav djeluje od 1999. godine, od tada su među najboljim timovima mažoret plesa. Najznačajniji uspjeh postigle su 2004. godine kada su se plasirale na Europsko prvenstvo održano u Jastrebarskom i osvojile 9.mjesto u konkurenciji 25 timova. Prošle godine u Karlovcu plasirale su se među prvih pet timova u državi. Za postignute rezultate zaslužna je trenerica Mateja Baltorinić.

Cilj svake mažoretkinje je postati seniorka. Zaplesati u kategoriji koju čine djevojke u dobi od 15 do 25 godina.
Seniorski sastav od samog osnivanja napreduje te posljednjih sedam godina konstantno zauzima plasman među prvih pet sastava u državi, s time da su 2009. i 2010. godine zauzele 4. mjesto.
U Oroslavju na DPM prošle godine ostvario se san svake članice, osvojile smo brončanu medalju kao nagradu za sav uloženi trud. Nakon velikih gradova, Zagreba na prvom i Vukovara na drugom mjestu, Svetojanske mažoretkinje iz Jastrebarskog ponosno su zasjale na trećem mjestu. Brončani defile i koreografiju osmislila je naša trenerica i predvodnica Mateja Baltorinić.
Početkom rujna u Zagrebu održano je najveće Europsko prvenstvo mažoretkinja do sada. Preko 2.ooo štapova letjelo je iznad Zagreba. Natjecateljice iz 16 europskih zemalja pokazale su svoje plesno umjeće, među njima i seniorski sastav Svetojanskih mažoretkinja. Svetojanske mažoretkinje osvjetlale su obraz i Hrvatskom mažoret savezu jer su osvojenim trećim mjestom iza prvog Zagreba i drugog Vukovara na proglašenju uzdigle i treću hrvatsku zastavu visoko ka nebu. Europska bronca seniorskog tima najveće je priznanje marljivom trudu i radu djevojaka te cjelokupne uprave.

Svih ovih uspjeha nebi bilo bez zajedničkog truda, rada, mnogobrojnih treninga te, naravno, stručnog vodstva naših licenciranih trenera. To su redom:
Trenerice dječjeg sastava; Margareta Celić apsolventica Pedagoškog fakulteta u Zagrebu, i Nikolina Godrijan studentica pravnog fakulteta u Zagrebu, seniorka Josipa Lovasić članica od 2007. godine.
Matea Lovasić, učenica 3. razreda ekonomije Srednje škole Jastrebarsko, članica od 2006. godine, kadetski c sastav.
Ines Dolanjski, studentica prve godine fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu , članica od 2003. godine, juniorski C sastav
Antonija Godrijan, studentica prve godine Pravnog fakultata u Zagrebu, članica od 2003. godine, juniorski B sastav
Trenerica i koreografkinja natjecateljskog kadetskog sastava i kadetskog B sastava Ana Drašković, studentica Ekonomskog fakulteta. Članica je od samog početka mažoret plesa na ovom području.
Mateja Baltorinić, trenerica i koreografkinja seniorskog i juniorskog sastava. Studentica Pravnog fakulteta koja je prvi put nastupila 1998. u Crikvenici što je ujedno bilo prvo sudjelovanje Svetojanskih mažoretkinja na Državnom prvenstvu. Trenirala je i plesala idućih 14 godina, da bi 2011. godine predvodila seniorski sastav s kojim je osvojila broncu na Europskom prvenstvu. Vrlo je važno napomenuti da su sve naše trenerice dugogodišnje članice Svetojanskih mažoretkinja.
8 trenerica, 8 sastava, 130 članica, preko 200 sati treninga mjesečno. To su velike brojke, iza kojih stoji još veće ulaganje, ali i najmanji osmijeh koji krasi odoru boje ciklame, i zauvijek ostaje zabilježen u obiteljskom albumu najveća je sreća trenericama.

Gospodin Nikola Ivčec naš predsjednika uručio je plakete za 10. godina vjernosti Svetojanskim mažoretkinjama Silvani Godrijan i Ines Vojvodić.
Silvana Godrijan tajnica je udruge te svojim angažmanom pridonosi radu i razvoju udruge punih deset godna.
Ines Vojvodić studentica je Učiteljskog fakulteta, članica je udruge od 2004. godine. Plesala je u juniorskom sastavu tri godine te nastupila na europskom prvenstvu u Jastrebarskom 2004. Godine. 2007. prelazi u seniorke u kojima pleše i danas. Sa seniorskim sastavom osvojila je državnu i europsku broncu 2011. godine. Trenirala je početničke sastave te pridonosila timskom radu, članica je nadzornog odbora udruge.

Plakete za 15. godina vjernosti uručio je dogradonačelnik gospodin Stipe Bučar Ani Drašković i Nikolini Godrijan.
Ana Drašković i Nikolina Godrijan krenule su na mažoretkinje 1999. godine i počele plesati u juniorskom sastavu. Ana je poredvodila juniorski sastav tri godine, a zajedno su nastupile su na Europskom prvenstvu koje je održano u našem gradu 2004. Godine. Nakon juniora, plešu u seniorskim sastavu, 2011. osvajaju državnu i europsku broncu.
Ana Drašković licencirani je trener i nakon nastupa na državnom u Oroslavju 2011. potpuno se posvećuje kadetskom sastavu koji trenira već šest godina prenoseći im stećeno znanje i vještinu, ali prije svega ljubav prema mažoretkinjama. Osim niza godina plesanja i treniranja Ana je od 2011. i članica uprave.
Od 13 godina aktivnog mažoret plesa Nikolina Godrijan oprašta se na državnom prvenstvu 2012. u Rijeci. Od 2011. članica je uprave, a ove sezone vodi i dječji sastav.

Na samom kraju slikana je zajednička fotografija svih 130 članica Svetojanskih mažoretkinja.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pridonijeli razvoju i uspjehu Svetojanskih mažoretkinja. U prvom redu hvala roditeljima koji ih podržavaju u njihovoj aktivnosti. Nadalje, Gradu Jastrebarsko na bezuvjetnoj podršci svih ovih godina, Zajednici kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije i grada Jastrebarsko, Sportskoj i turističkoj zajednici grada Jastrebarsko, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Volavje, Sveta Jana i Jastrebarsko,Petrovina,Dragovanščak, Pekarnici Katarina vl. K.Kolgjeraj, Salonu cvijeća Kalina vl. Kalina Jurkovac, Udrugama s područja Svete Jane. Nova Video Studiju na sponzorstvu i pomoći prilikom izrade promotivnih video materijala. Posebno zahvaljujemo Centru za kulturu na suradnji koji nam je omogućio održavanje ovog koncerta.

********************************************************************************************************************************************