Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Književna večer Udruge Zvona i Nari : Cecile Deniard




Udruga ZVONA I NARI poziva nas u petak, 7. ožujka 2014. s početkom u 17:30 u prostorije knjižnice i književnog svratišta ZVONA i NARI u Ližnjanu gdje će ugostiti Cecile Deniard, prevoditeljicu iz Francuske koja po prvi puta boravi u Hrvatskoj.

Cecile je rođena 1975., magistrirala je engleski jezik i književnost na sveučilištu Sorbonne u Parizu, stekla je i diplomu poslijediplomskog studija prevodilaštva te je aktivna članica francuskog udruženja književnih prevodilaca. Njezine prijevode s engleskog jezika koji podjednako uključuju lijepu književnost, kao i publicistiku, objavljuju neke od najznačajnijih nakladničkih kuća u Francuskoj. Cecile je majka četvero djece i do sada je bila politički aktivna kao zastupnica stranke centra u vijeću Villejuifa, jednog od predgrađa Pariza.
Ona će nas upoznati s aktualnostima francuske književne scene i posvjedočiti kako se šesteročlana obitelj uspijeva prehraniti književno prevoditeljskim radom.

Istog dana, u petak, u Medulinu nas očekuje još jedna poslastica: s početkom u 19 sati, Drago Orlić i Milan Polić predstavljaju „Sve Renatove Eve“, zbirku neobjavljenih aktova nedavnog preminulog likovnog velikana, Renata Percana.





Post je objavljen 04.03.2014. u 15:02 sati.