Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Izašle prve dvije knjige iz edicije koju uređujem za Hena com!



Kao što znate, odnedavno sam angažiran u izd.kući Hena com kao urednik knjiga domaćih autora, u novopokrenutoj ediciji Nokaut.

I, eto, trud se isplatio - upravo su izašle iz tiska prve dvije knjige :

- roman Marine Vujčić 'A onda je Božo krenuo ispočetka'

- knjiga priča Pere Kvesića 'Pudli lete na jug'




Prvu knjigu predstavljam sad, drugu sutra :




Riječ urednika:

A onda je Božo krenuo ispočetka je psihološki roman, baštinik egzistencijalističke pripovjedne prakse. Glavni lik, 45-godišnji Božo, nezadovoljni je, neostvareni, frustrirani intelektualac, pretjerano (samo)analitičan, neprilagođen, introvertiran – ukratko, nesretan.

Jer, toliko je usmjeren propitivanju sebe i svega oko sebe, da propušta živjeti, da mu „pravi život“ izmiče. Stoga odlučuje „napokon svoj život uzeti u svoje ruke“ te napušta suprugu, i iz Dalmacije odlazi u Zagreb, gdje će, nada se, promjena životnog okruženja donijeti osobno zadovoljstvo, psihičku stabilnost i sreću.

No, je li to uopće moguće? Jer, i ako preselimo te pobjegnemo od staroga života, ipak ne možemo „pobjeći od sebe“...

Malograđanština i ukalupljivanje u nametnute obrasce života i ponašanja, kriza srednjih godina, profesionalna neostvarenost, potrošačka groznica i komercijalizacija života, otuđenost, ljubav naspram seksualnog nagona itd. – sve to Marina Vujčić vrlo uvjerljivo problematizira, uz mnogo humora, uz filigransko brušenje svake rečenice, i uz rijetko viđenu uvjerljivost kod psihološke karakterizacije protagonista.

Pametan, duhovit, lucidan roman - nezaobilazno štivo za istinskog ljubitelja intelektualno poticajne, dobro napisane, motivski, tematski i značenjski bogate književnosti.


******

Knjigu možete naručiti direktno od izdavača, s popustom, preko ovoga linka


******





Marina Vujčić rođena je 1966. godine u Trogiru.
Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1989. godine diplomirala je kroatistiku i otad radi kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti i lektorica.
U izdanju Hum naklade 1998. godine izlazi joj knjiga za djecu Bijeg uz brijeg, a 2010. godine u nakladi izdavačke kuće Profil objavljuje roman Tuđi život.

Po njezinom scenariju snimljen je 2005. godine animirani film Kućica u krošnji. Film je 2006. godine na Animafestu dobio Posebnu nagradu žirija, a na Međunarodnom festivalu filma i videa dobio je nagradu za najbolji scenarij u kategoriji animiranog filma.

Njezine drame Sretan kraj i Čekaonica uvrštene su 2008. i 2010. godine u uži izbor od 10 najboljih drama na Natječaju za dramski tekst „Marin Držić“ i preporučene za izvođenje hrvatskim kazalištima. Čekaonica je postavljena 2012. godine u Kazalištu AKO iz Opuzena. Drama se igra u matičnom kazalištu i na gostovanjima.

Živi i radi u Zagrebu.




Vidite kako smo u Hena com-u brzi i agilni :
tek je 20-tak dana prošlo od mog poziva autoricama i autorima
a već su dvije knjige objavljene.


Zato, ako imate gotov rukopis
i želite se pridružiti Marini i Peri u ediciji Nokaut,
javite mi se na mail balajbeg@inet.hr










Post je objavljen 05.03.2014. u 06:21 sati.