Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Zašto se debljamo



4 nevjerojatna razloga zbog kojih se debljamo

Uz zdraviju prehranu i redovito vježbanje neki i dalje ne uspijevaju smršaviti, već se i dalje – debljaju. To je zato što postoji čitav niz drugih razloga radi kojih se tjelesna masa povećava. Istraživanja su pokazala da se puno lošije hranimo kad smo loše raspoloženi, bilo da smo uzrujani, nezadovoljni, frustrirani, bijesni ili žalosni. Tada ne biramo puno, već zgrabimo prvo jelo koje nam dođe pod ruku te češće odlazimo u kuhinju kako bismo se utješili hranom. No, loše raspoloženje samo je jedna od neobičnih barijera na našem putu ka vitkoj liniji

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 2.3.2014 / 10:28

Istraživanja su pokazala da se puno lošije hranimo kad smo loše raspoloženi

1. I kreditna kartica jedan je od razloga radi kojih se debljamo! Prema jednom istraživanju, veća je vjerojatnost da će kupci kupiti nezdravu hranu ako je plaćaju – plastikom. Naime, prilikom plaćanja karticom, svi mi često kupujemo i one stvari koje nam nisu potrebne.

Tada nemamo osjećaj da nešto doista plaćamo, već peglamo karticu bez grižnje savjesti i automatski posežemo za šarenim artiklima s polica dućana. S druge strane, kod plaćanja novcem ipak više promišljamo o tome što kupujemo i nije nam svejedno za kakav proizvod dajemo svoje kune.

2. Varate se ako mislite da ćete se proučavanjem ljepotica i mršavica s naslovnih stranica uspjeti motivirati da u teretani postignete njihovu savršenu (ali nažalost često fotošopiranu) liniju. Naprotiv, što se više inspirirate s tanašnim manekenkama, vaša će namjera da stešete svoju figuru sve više nalikovati na nemoguću misiju pa ćete na kraju odustati od teretane (jer nema smisla uzalud prolijevati znoj) te se očajnički predozirati obiteljskim pakiranjem čipsa.

"Što se više inspirirate tanašnim manekenkama, vaša će namjera da stešete svoju figuru sve više nalikovati na nemoguću misiju "

3. I popularni multitasking, odnosno obavljanje više poslova odjednom (istodobno pričate na telefon, provjeravate e-mailove i lajkove na fejsu) utječe na vaše prehrambene navike. I dok mislite kako ste time napravili korisnu stvar i uštedjeli na vremenu, zapravo takvim načinom prespajanja poslova (kada zastanete na trenutak s jednom aktivnošću da obavite drugu pa se opet vraćate na onu prvu) smanjujete vlastitu sposobnost da se kontrolirate kad je u pitanju prehrana.

U stanju ste stoga čitav dan nešto grickati i tako stječete naviku automatskog uzimanja hrane te se ne možete zaustaviti sve dok se ne prejedete i ne osjetite mučninu. Zato pokušajte svoje obaveze obavljati jednu po jednu, bez prekidanja. I ne morate se odmah javiti na svaki poziv. Tko vas treba, zvat će vas opet.

4. Znanstvenici tvrde kako oni koji zbog posla intenzivno putuju (20 ili više dana mjesečno) i puno vremena provode u automobilu te na dugim poslovnim večerama, imaju 92 posto više šanse da se udebljaju. Liječnici takvim osobama savjetuju da tijekom vožnje u zrakoplovu povremeno ustanu i malo prošeću, a ukoliko putuju automobilom, neka se češće zaustave pored nekog odmorišta i protegnu noge kako bi im se stimulirala cirkulacija.

Bilo bi dobro da naprave svoj plan prehrane za putovanje, kako bi i daleko od kuće mogli slijediti zdrave prehrambene navike, a ukoliko imaju dovoljno vremena, neka u hotelu potraže kakvu rekreacijsku dvoranu ili bazen.

-----------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/

Post je objavljen 04.03.2014. u 08:21 sati.