Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulerica

Marketing

Žličnjaci za prste polizat'

Dragi moji, fašnik je bio samo direktan povod da se baš ovih dana odlučim napraviti žličnjake. Kao što vjerojatno znate, varijante su brojne, recepata ima na tone - s jogurtom, sa sirom, s grožđicama ili sušenim brusnicama, s naribanim jabukama, i tako dalje, unedogled. U nekim se krajevima zovu žličnjaci (jer se rade žlicom), a u nekima fritule, no riječ je u osnovi o istoj finoj slastici.

Evo varijante koju mi volimo.

Potrebno vam je:
2 jaja
2 žlice šećera
250 g jogurta
12 žlica glatkog brašna
paketić vanilin šećera
1/2 paketića praška za pecivo

otprilike 3 dcl ulja

Postupak:

1. Sastojke miješajte mikserom dok ne dobijete kompaktno tijesto.



2. U manjoj posudi ugrijte ulje i kad bude dovoljno toplo žlicom stavljajte tijesto u njega; žličnjaci će se sami okrenuti kad jedna strana bude dovoljno pečena. Pecite ih dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju, ali pazite da ulje ne bude prevruće, jer će vam unutra ostati sirovi.

Pečene žličnjake stavljajte na papir koji će upiti višak masnoće.





3. Naposljetku ih posipajte prosijanim šećerom u prahu i uživajte!







P.S. Sutra ih pečemo još jednom, dvostruku količinu. yes njami


Khm... Klik... Lajk!



Post je objavljen 03.03.2014. u 00:14 sati.