Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

You're Next (2011)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Davison obitelj sastala se na vikendici udaljenoj od grada gdje roditelji slave godišnjicu braka. Nakon potpunog okupa obitelj počinje doživljavati invaziju na kuću od strane maskiranih ubojica, koji ubrzo saznaju da im pohod na kuću neće proći tako lako...



You're Next film je koji je tek prošle godine doživio svoju promociju, iako se zbog meni neznanih problema počeo raditi dvije godine prije, stoga je zato zabilježen kao film iz 2011. godine. Grupica maskiranih negativaca, veliki prostor u kojemu mogu obavljati svoje akivnosti te poveći broj žrtava - dobar preludij u brzi i akcijski horror. Veliki sam ljubitelj maski, stoga mogu prokomentirati kako je odabir životinjskih oblika sasvim dobar izbor, a jedna od maski podsjeća na dobro poznatju svinjsku glavu iz Saw serijala. Razlika između ostalih home invasion filmova i You're Next odlikuje se u tome da su ubojice oni koji će se nakon nekoliko vremena u filmu morati paziti nečega lošega što im se može dogoditi, kada se jedna od protagonistica istakne i počne pokazivati svoje vještine i sposobnosti za preživljavanje. Zanimljiv obrat, dosta akcije i makljaže, kvalitetni kadrovi i scene - sve u svemu, You're Next je neočekivano zabavan horror film.



Jedina stvar koju ne razumijem je zašto film nosi, uz žanr horror, a to je titula komedije. U filmu apsolutno nema niti jedne scene na koju se možete nasmijati, eventualno zbog nekih doskočica likova, ali titula komedije filmu uopće nije trebala pripasti. Nadalje, humoristični elementi pokušavaju smekšati bolnu agoniju koja se događa žrtvama napada, no može se zaključiti kako ti elementi uopće nisu potrebni jer situacija uopće nije toliko morbidna i za zgražanje, film nije uopće napadan s gnjusnim scenama ili iritirajuć kao neki sadistički filmovi. Ovdje su ubojice pedantne, vješte i iznimno paze koga će i kada i kako napasti. Iako je gluma u nekim dijelovima nedosljedna jer se tuga zbog izgubljenog člana obitelji u nekim slučajevima ne prikazuje previše realistično, ostatak glumačke ekipe koja nije s tim imala problema odlično je obavila svoj dio. Scene s ubojstvima su pametno odrađene i koriste se raznorazni zanimljivi alati i oružja za ubijanje, jedno od njih svakako bi bio samostrijel na samom početku nezaustavljive dinamike. Malo me ipak razočarao sam kraj i razvijanje radnje, no ne igra toliko ulogu koliko sam se ja uspio zabaviti dok sam gledao interesantne scene.



You're Next je zabavan i intrigantan horror, iako ne previše pametan i dosljedan u nekim dijelovima, ali pruža kvalitetnu potjeru i zanimljive obrtaje u radnji. Pogledajte ako ste željni dobrog novog horrora.

Post je objavljen 13.03.2014. u 19:34 sati.