Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gamba

Marketing

Limoeiro

Dok se Sao Paulo budi nakon prve karnevalske noći evo par slika sa prve vožnje ove godine. Ustvari bio je to više prvi ozbiljni test novog bicikla nakon preslagivanja dijelova. Kako sam prošli put nakon posjeta servisu imao sreću da mi pukne single speed lanac a narvno da nisam imao dodatne karike pa je cijela akcija spašavanja i izvlačenja trajala dva sata i to pod nebom bez oblačka, ovaj puta sam se dodatno osigurao. Alat za lanac, svi mogući ključevi, imbusi... Ipak treba biti oprezan. U Sao Paulu nije više od dva mjeseca palo kap kiše a temperatura se penje do 40 C. Nije baš da bih ovdje želio gurati bicikl.

Ekipa na okupu
Ekipa na okupu

Skupili smo se rano, oko sedam, da pokušamo što više izbjeći sunce. Osvaldo, Carlao, Pimenta i ja. Stara ekipa. Mažemo se kremama za sunčanje i krečemo. Tako rano u Limoeiru nema još žive duše.
Prva uzbdica
Prva uzbrdica

Na početku staze u Limoeiru ima jedna lijepa uzbdica od nekih 700 m. Uvijek se lijepo uznojimo na njoj, a krema za sunčanje počne kapati u oči. Nema mi gorega. Ovoga puta, kako smo rano krenuli do vrha smo ostali suhi, bez kreme u očima. A i otkucaji srca su ostali u razumnim granicama. Oko nas nema nikoga. Par krava. Mir i tišina. Terapijski. Sve što nam treba nakon paklenog tjedna iza nas.
Mir Limoeira
Mir Limoeira

Priroda
Priroda

Već nakon pola sata vožnje leđa postaju topla. Sunce je već visoko. Ali imamo dobra ritam i napredujemo sasvim solidno. Ali sunce je neumoljivo i naše zalihe tekućine lagano nestaju.
Osvaldo i Carlao
Osvaldo i Carlao

Ekipa
Ekipa

Prašnjava cesta
Prašnjava cesta

I palmi je vruće
I palmi je vruće

Sve je suho. Još nije došlo do toga ali već se razmatraju redukcije vode. Zalihe u jezerima koja napajaju grad Sao Paulo su trenutno na 16%. I smanjuju se. A tzv. vlažni period bi uskoro trebao završiti i trebala bi početi suša. Ili će se klima drastično promijeniti ili ponesite svoje kanistere s vodom na svjetsko.
Ispucala podloga
Ispucala podloga

Uzbrdica po zvizdanu
Uzbrdica po zvizdanu

Kraj vožnje u Limoeiru uvijek sve razveseli. Restoran otvoren. Još uvijek smo jedini gosti. Iako je deset sati i sunce već opako peče, Brazilci počinju svoje vožnje oko jedanaest. Naručujemo odmah dva vrča limunade i porciju domaćeg sira samo onako za pod zub.
Okrijepa
Okrijepa

Limunada i sir
Limunada i sir

Bicikl je prošao test. Osim vilice koju ću morati malo rastaviti i ponovo složiti jer ne radi Lockout. Ali ostalo je savršeno. Slijedeći tjedan prvi pravi izazov sezone.

Post je objavljen 01.03.2014. u 12:50 sati.