Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Korizma na Peščenici

Zagreb, (IKA) - Dominikanski samostan bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71 na zagrebačkoj Peščenici, od srijede 5. ožujka (Pepelnice) do srijede 16. travnja, priređuje niz od sedam korizmenih tribina srijedom sa zajedničkom temom „Dominikanski laici i propovijedanje". Predavanja će se održavati u dvorani ispod samostana, s time da će se prvo predavanje na Pepelnicu održati u 19.45 sati, a potom srijedama u 19.30 sati.
Prvo korizmeno predavanje je 5. ožujka u 19.45 sati na Pepelnicu, na temu "Riječ na granici", a predavač je Tihomir Dujmović, novinar, kolumnist i televizijski voditelj.
"Crkva između Božje riječi i ideologije", tema je druge korizmene tribine u srijedu 12. ožujka u 19.30 sati. Predavač je dr. sc. Božo Lujić, izvanredni profesor na Katedri Svetoga pisma Staroga zavjeta KBF-a Sveučilišta u Zagrebu.
U srijedu 19. ožujka treća je korizmena tribina na temu "Evangelizacija i internetski portali", govorit će prof. Zdravko Gavran, prevoditelj i književni kritičar.
Na četvrtoj korizmenoj tribini u srijedu 26. ožujka u 19.30 sati, o temi "Između sofistike i 'neuspjeha' modernih propovjednika", govorit će dr. sc. Alojz Ćubelić, izvanredni profesor na Katedri za filozofiju KBF-a Sveučilišta u Zagrebu.
U srijedu 2. travnja peta je korizmena tribina. U 19.30 sati o temi "Papa Franjo kao propovjednik: u čemu je njegova novost i tolika privlačnost za medije?", govori prof. dr. sc. Tonči Matulić, redoviti profesor i dekan KBF-a Sveučilišta u Zagrebu.
"Žena kao propovjednik: propovijedati i naviještati Božju riječ – isključiva povlastica muškoga roda?", tema je šeste korizmene tribine koja će se održati u srijedu 9. travnja. Predavačica je dr. sc. Silvija Migles, viša asistentica na Katedri socijalnog nauka Crkve KBF-a Sveučilišta u Zagrebu.
Niz korizmenih tribina u samostanu bl. Augustina Kažotića na Peščenici, završava u srijedu 16. travnja sedmom tribinom s temom "Propovijedati u duhu dominikanske tradicije: pomoći vidjeti svijet kako ga Bog vidi". U 19.30 sati predavač je mr. sc. Marko Bijelić, župnik župe bl. Augustina Kažotića, najavili su dominikanci na svojim mrežnim stranicama.

Post je objavljen 24.02.2014. u 09:01 sati.