Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Najstarija redovnica na svijetu proslavila 107. rođendan

Sestra Candida Bellotti svoj je život posvetila služenju bolesnicima, a sve što je činila vidi kao Božji dar i Njegovo djelo.

- Samo onaj tko je iskusio radost Božje blizine može razumjeti veličinu Njegove ljubavi prema nama i mira koji ostavlja u srcu – kaže sestra Candida Belloti, najstarija redovnica na svijetu koja je u četvrtak proslavila svoj 107. rođendan uz najljepši rođendanski dar – rođendansko slavlje s papom Franjom od čega, kako kaže – „nije moglo biti veće radosti“.

Ova simpatična kamilijanka, koja je svojih 80 godina redovničkog života posvetila služenju bolesnicima, na svoj život gleda kao na Božji dar, a na pitanje o tajni dugovječnosti sestra Candida odgovara:

- Osluškivati Kristov glas i slušati njegovu volju! Čitav život sam govorila: kamo me Gospodin pošalje, ondje je moje mjesto… Nikada se nisam kajala zbog svojeg izbora, niti jednu minutu, ni tren.

Sestra Candida ima i svoju najdražu molitvu – Krunicu, no više puta dnevno izgovori i jednu drugu, sasvim jednostavnu, a sadržajem toliko duboku: „Hvalim te, gospodine, klanjam ti se i zahvaljujem ti za tvoju ljubav i milosrđe“.

Sestra Candida Bellotti, krsnog imena Alma, rođena je u Quinzanu pokraj Verone 20. veljače 1907. godine, kao treće od desetero djece. U dvadesetoj godini osjetila je Božji poziv, a nakon ispovjednikova savjeta da moli pred križem sv. Kamila, odlučuje pristupiti kamilijankama. Čitav je život posvetila služenju bolesnicima, a od 2000. godine je u zasluženoj mirovini, no i dalje neumorna i puna života.

- Sve je On učinio. Ja mu samo mogu biti zahvalna. Božja je volja to što Ga ljubim: potrebno je slušati Njegovu volju i dati se voditi od Gospodina – kaže ova skromna redovnica.

M. V. | Bitno.net

Post je objavljen 22.02.2014. u 23:11 sati.