Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack-ski

Marketing

SEZONA 2013./2014. - Skijaški dan 21. - Keystone, Colorado, SAD (21.02.2014.)

Mislio sam da se u Keystone neću više vraćati ove godine. A onda kada sam se probudio, vlasnica kuće u kojoj spavam predložila je da odemo zajedno skijati. Ja sam mislio otići u Breckenridge, ali vani je, iako prekrasno sunčano, dosta puhalo pa je Cheri rekla da je kada puše bolje izbjegavati Breckenridge. I tako smo otišli njenim autom u Keystone. Kasnije nego obično jer poučen jučerašnjim iskustvom, kada je ujutro bilo strahovito hladno, odlučili smo pričekati da vjetar malo popusti i temperatura se malo popne. U 11:30 bili smo na stazi i, iako je i dalje bilo hladno, bilo je to ništa u usporedbi s jučer. Umjesto jučerašnjih -15, danas je bilo "samo" -7, -8 Celzijaca. I to bez windchilla. Vjetra je bilo malo.
Ljudi naravno više nego jučer, ali ne previše da bi se imalo čekalo na žicu. Većina staza speglana i na njima centimetar, dva svježeg powdera. Jedino na sva tri vrha Keystonea, gdje je vjetar bio nešto jači, snijeg je otpuhan i podloga je bila dosta tvrda, ali ne ledena. Pokušao sam i danas malo ofpistati, ali niske temperature, pogotovo kroz noć, zaledile su svježi powder tako da se među drvećem na snijegu napravila kora pa je bilo puno teže skijati izvan staza.
Cijelo vrijeme sam skijao sa Cheri, iako nam je tehnika skijanja potpuno drugačija. Ona ima šezdesetak godina i skija penzionerski uz rub staze, polagano, cca 20-25 km/h. Ja tako sporo ne skijam ni kada sam na zelenoj stazi, a kamoli na plavoj ili crvenoj. Bilo je isprva malo teško se prilagoditi njoj. Postojale su dvije opcije: prva da s njom skijam 20-25 km/h, što je polovica od moje uobičajene brzine i to kada još ne pustim skiju; ili druga da skijam svojim tempom i onda je pričekam na žici 5 minuta. Ponekad i više. Radio sam kombinaciju malo jednog malo drugog. Ali zaista je teško skijati s nekim tko ti po tehnici nije sličan.
Bez obzira na sve naskijao sam se. I nasunčao. Danas sam bio nekako pospan pa sam iskoristio sunce i sjeo 45 minuta u ležaljku i osunčao se.
Malo prije 15h vjetar se ponovno podigao i temperatura je počela padati. Napravili smo još dvije runde i odlučili pola sata kasnije završiti skijaški dan.


UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 28.8
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 963.3
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 2
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 72.5 km/h


Post je objavljen 21.02.2014. u 16:46 sati.