Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Strava hrvatske politike


Hrvatska politička scena trenutno podsjeća na nešto izašlo iz uma i pera H. P. Lovercrafta ili na stvorenja iz filma "Cabin in the wood" ( "Koliba u šumi").
Do sada smo imali dvije "opcije".
Takozvanu desnu, demokršćansku, tradicionalnu, državotvornu, u liku HDZ-a, koji je prošao transformaciju od tvrde nacionalističke, preko konzervativne, do moderne ,europske, građanske stranke centra. Barem oni tako za sebe tvrde. Ustvari su nosili novce u kožnim torbama, lažirali penzije, invalidnine, rasprodavali državu i razbijali ploče i glave kao zadnji razbojnici.
S druge strane, nudila se liberalna, demokratska, socijaldemokratska, totalno in i totalno europska opcija SDP-a i HNS-a sa privjescima. Nudili su europsku, kulturnu, građansku, liberalnu alternativu "kamenjarskoj, zadrtoj, opančarskoj, klerofašističkoj, nacionalističkoj i homofobnoj" opciji HDZ-a sa njegovim privjescima. Ispalo je da je i njihov spisak slobodnih aktivnosti poduži, od neplaćanja i varanja na porezu,otpisu dugova i porezu rodbini, kumovima, prijateljima i svima onima koji su se našli na istoj valnoj duljini s njima. Državne novce troše kao sultan od Bruneja, sa bahatošću i omalovažavanjem se odnose prema svakome koji nije kao oni. Pritom je teško razlučiti da li pod tim "kao oni" misle na one koji nisu lijepi, pametni, prosvijećeni, bogati i slobodoumni kao oni, ili pak na one koji nisu takvi poltroni, lopine i narcisi.
Skupila se je tu i jedna masa i nazvala se Hrvatskim Laburistima. Oni jedini za sada nisu zašli u žanr horora. Pljunuti su Mali leteći medvjedići. Zuje uokolo, skupljaju bobice, viču na zločeste. Slušaju mudre savjete svojega Platona, socijalno su i ekološki osvješteni. To na kraju svakog dana uz zajednički ples i naglase.
No, sada je hrvatskoj političkoj imeri izrasla još jedna "ozbiljna" glava. Ti zagovaraju povratak tradicionalnim hrvatskim vrijednostima. Prođe vas jeza, ako su oni ti čijim bi se tradicionalnim vrijednostima trebali okrenuti. Radi se o nekom novom Savezu za Hrvatsku. A čine ga stranke čuvarice sve jedne plemenitije vrijednosti od druge. U savezu je Hrast Željke Markić, deklarirana stranka homofobnih stavova, zagovornik nasilnog uvođenja klerikalne ideologije u sve sfere društva. Tu je i Hrvatska Zora, čovjeka koji je shvatio da je HDZ upropastio državu tek nakon što nije uspio postati predsjednik tog istog HDZ-a. Tu je i HDSSB, koji svoje goste po starom narodnom običaju časti kiselinom, veže ljepljivom trakom i s rupom u glavi pušta na plovidbu rijekama. HSP svoje hrvatstvo i katoličku orijentaciju desetljećima dokazuje napadima na najveće neprijatelje Hrvata od stoljeća sedmog- Srbe. Dodajmo još i Hrvatsku demokratsku seljačku stranku, čiji je predsjednik javnosti dokazao da se konje i te kako može naučiti gladovati.
Prikupili su i oni nekoliko privjesaka, od kojih su neki već smješteni u umobolnice, a neki se još uvijek uspijevaju predstavljati kao normalni u glavi. No to traje samo dok ne progovore.
Prema tim saveznicima ne samo da i Ruža Tomašić izgleda smiješno i blesavo, nego bi pred njima zadrhtao i Cthulhu.


Post je objavljen 21.02.2014. u 15:38 sati.