zadnjih par mjeseci mi je tako lijepo na poslu da nakon posla nemam volje za bilo što
rijetki su dani da mi se da kuhati, pogotovo ako dan unaprijed nisam smislila što će biti za ručak...to onda izgleda nekako ovako, dođem doma i negdje mi iscuri dva sata vremena dok pokušavam smisliti što bih skuhala, a ponekad i odustanem...
jučer je bio taj dan kad sam unaprijed znala što kuham, dogodi se tu i tamo...pa je bilo i konkretnog ručka
inspirirano jamiem, oliverom naravno...taj tip mi uvijek popravi raspoloženje kad gledam neku njegovu emisiju
sastojci za punjenje
svežanj bosiljka i peršina, dva do tri češnja češnjaka ovisno o veličini, sušena rajčica u ulju par komada i oko 100 g fete
sve vidljivo na fotki osim nevidljive fete koja čeka u prikrajku da se nasjecka što je na dasci
sastojak koji se puni
4 komada pilećih prsa, bez kosti, bez kože, ili sa svime time, kako vam paše
par grančica ružmarina za pečenje
priprema
nasjeckati sve sastojke za punjenje, dodati izmrvljenu/narezanu fetu i sve nožem na dasci zajedno pomiješati
pileća prsa postrance duboko zarezati, rastvoriti ih i napuniti nadjevom
natrag ih preklopiti i lagano pritisnuti dlanovima da se nadjev ravnomjerno rasporedi, posoliti i popapriti s gornje strane
zagrijati tavu u kojoj ćete ih peći, uliti dva mlaza maslinovog ulja, složiti pileća prsa na posoljenu stranu pa onda možete posoliti i popapriti i drugu stranu prsa, namočiti komad papira za pečenje i zgužvati ga i time pokriti meso, kad donja strana dobije lijepu boju, preokrenuti prsa, ubaciti grančice ružmarina u tavu, poklopiti opet papirom i peći dok i druga strana ne dobije lijepu boju
poslužiti sa čime god hoćete, dobar tek
fotke su naravno opet s mobitela, prebezvoljna sam i za korištenje foto aparata