Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

ISPOVIJEST SESTRE NEDE KOJA SE BRINULA O FRA ZVJEZDANU LINIĆU

U Taboru se više ne može naći fra Zvjezdana Linića. No, duh mu je ondje prisutan na svakom koraku. Njegova sestra otkrila je kako je pater proveo zadnje dane života. A vjernici su otkrili i što misle o fra Zvjezdanovu nasljedniku. Tek kad je otišao s ovog svijeta, cijeloj je Hrvatskoj postalo jasno kakvu je snagu fra Zvjezdan Linić imao. Ali oni koji su se osobno susreli s njime to su znali i prije jer karizmatični je franjevac promijenio mnoge živote. Samo nabolje.
Odlazak čovjeka kojega se ne može zaboraviti boli sve koji su ga poznavali, ali najviše njegovu sestru koja ga je njegovala sve do zadnjeg trenutka.

"Najteže mi je bilo kad je sve bilo gotovo, kad je sprovod završio i kad sam došla kući. Tad sam osjetila pravu tugu, bolesnu tugu i žalost. Tek tada sam bila svjesna koliko je on patio, a nikad nije rekao da mu je teško. Zvala sam ga Slavić i pitala sam ga Slavić kako si? Dobro. Nikada, ama baš nikada nije rekao da ga nešto boli, ali sigurno ga je bolilo", priznaje sestra fra Zvjezdana Linića Neda Kukuljan.

Neda je doživjela i trenutke sumnje i shrvana bolom rekla je kako više neće dolaziti u Tabor. Ali nakon trenutaka kušnje, u njezinu se srcu dogodio preokret i odlučila je da će nastaviti istim putem kojim je 16 godina koračao njezin brat. Putem koji vodi u Tabor.

"Ja sam rekla vjerujem i u tom času je sva ona tuga i žalost izašla iz mene i ušla radost. Drugi dan se vraćam u Tabor, svi čekaju, uđem u zbornicu jer bio je ručak, a svi me gledaju i čekaju kako ću se ja ponašati, a ja sam došla puna radosti jer meni je Zvjezdan izmolio radost", dodaje sestra Neda.

Nije lako nastaviti put obožavanog franjevca, ali sve dobro što je fra Linić pokrenuo, ovaj čovjek nastavlja dalje. I put fra Ivana Matića, kao i onaj svih ovih ljudi, zauvijek će biti obilježen karizmom i energijom koju je njegov učitelj ostavio.

"Tu je ta praznina njegove prisutnosti, osmijeha i radost koju je nosio. To je ta praznina, ali druge strane tu je i radost jer vjerujem da je ušao u taj vječni život koji je propovijedao, to zajedništvo s Bogom. Zato me to i raduje jer vjerujem da je doista došao u tu vječnost koju je propovijedao", kaže nasljednik Ivan Matić.

Vrata Kuće susreta Tabor koju je fra Linić osnovao prije 16 godina i dalje su otvorena baš za sve. I dalje šire radost pod vodstvom osobe koja je preuzela jako tešku zadaću nastaviti fra Linićevim putem s jednakom energijom.

"Od 5. mjeseca 2013. zajedno smo bili tu. Iz početka smo zajedno imali duhovne obnove i kasnije kad on više nije mogao sam, ja sam preuzeo tako da su ljudi već kroz ovo vrijeme vidjeli da to ide dalje i da će se nastaviti rad s ovim duhovnim obnovama ovdje", dodaje Ivan Matić.

Post je objavljen 20.02.2014. u 10:29 sati.