Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

KLIZAČKA ZVIJEZDA KIM YUNA PRIMJER JE MLADIM VJERNICIMA

O tome u svom blogu piše sjemeništarac iz nadbiskupije u Detroitu Evan Pham kojeg je iznenadio njezin jednostavan čin molitve prilikom natjecanja na Olimpijskim igrama 2010. u Vancouveru. Kaže da je i njega i njegovu obitelj inspiriralo kada su u jednom trenutku vidjeli da se prekrižila i poklonila prije izlaska na led.

„Tamo je bila jedna mlada žena na olimpijskom ledu i sve kamere stalno su je prikazivale. No, nije se prestrašila, samo je željela pomoliti se bez obzira tko je gleda. Kakvo nadahnuće!“, napisao je Pham.

U svojoj domovini Južnoj Koreji, Kim je jedna od naslavnijih osoba, osobito nakon pobjede na Olimpijadi 2010. Kim drži svjetske rekorde u kratkom programu, slobodnom i kombiniranom, a svjetske rekorde srušila je desetak puta. Snimila je brojne dokumentarce i promidžbene kampanje za kozmetiku, odjeću i elektroniku, no svoj sportski uspjeh pripisuje katoličkoj vjeri.

Kim se obratila na katoličku vjeru zajedno s majkom 2008., nakon susreta s redovnicama i katoličkim organizacijama koje je upoznala putem svoga liječnika, također katolika, koji joj je liječio koljeno.

Na krštenju, Kim je uzela ime Stella po Mariji, Zvijezdi mora, te otkrila u jednom intervjuu da je tijekom obreda krštenja „osjetila golemu utjehu u svom srcu“ te je obećala Bogu da će se „uvijek moliti“, a posebno prije natjecanja.

Od tada cijeli svijet može vidjeti Kim koja se uvijek pomoli i prekriži prije izlaska ne led. Prije četiri godine pridružila se korejskim biskupima kako bi približili korejskoj javnosti krunicu te objasnila što joj ona znači.

Kim je aktivna u brojnim humanitarnim akcijama, volontira i donira sredstva katoličkim bolnicama, sveučilištima i drugim organizacijama te je glasnogovornica korejskim biskupima za katoličke humanitarne akcije u Seoulu. Prije dvije godine, Kim je donirala stotine tisuća dolara salezijancima Don Bosca za pomoć misionarima u Južnom Sudanu te za osnivanje katoličkih škola.

Njezino javno svjedočenje ponukalo je i Phama da otvorenije iznese svoja uvjerenja. Kaže da mu je dok je odrastao bilo teško pokazivati svoju vjeru, osobito moliti u javnosti. No, kada je vidio da se Kim moli na ledu, njegov strah je nestao.

„To je za nju normalna stvar. Koji sjajan način svjedočenja, pa ako ona može, zašto ne bih i ja“, upitao se Pham. Kaže da često moli za Kim koja ga je nadahnula da se moli i za druge javne osobe koja imaju puno mogućnosti činiti dobro.

Ured HBK za mlade/Laudato.hr

Post je objavljen 18.02.2014. u 17:02 sati.