Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Razlozi protiv jadna naša Lijepa naša....

U prvi mah šokirana naslovnicama o 10 razloga zašto nije dobro poslovati u ovoj našoj jadnoj Lijepoj našoj nakon pročitanih cjelokupnih izjava gospodina Prpića mogu samo konstatirati da niti u jednoj od navedenih razloga nije pogriješio.

A sad i onih desetak razloga zbog čega nije ugodno malom čovjeku živjeti u ovoj državi:

1. Kao prvo - za sve ti treba veza. Od veze da dođeš na red kod zubara i doktora opće prakse, do veze u dućanu za proizvode na popustu (još uvijek je problem doći do super povoljne perilice ili neke druge skuplje stvari na akcijama po našim raznoraznim prodajnim centrima) i/ili nedajbože neke ozbiljnije potrage za raznoraznom dokumentacijom - bila ona o pokojniku, novorođenom stanovniku ili samo novom vlasniku pokretnine ili nekretnine.

2. Drugo - kao što je već spomenuto na razini obrtnika i vlasnika poduzeća - tako i na razini osobnih primanja država ti uzima što god ti može. I nema tu bogznakakvih olakšica. Bolje rečeno - osim na djecu i nezaposlenu suprugu praktički nemate pravo na nikakvu olakšicu na svoju golu plać(ic)u. I ona tzv. srednja klasa najgore prolazi - ona izdvaja najviše.

3. Iz svake pojedine stavke - bila ona obično mlijeko, polica osiguranja automobila, dopunska polica zdravstvenog osiguranja (pa i na temelju nje opet moraš doplatiti za većinu lijekova), ulaz na autoput, kubika ispuštene vode kad pustiš nakon velike nužde do obične kave u kafiću nešto plaćaš. Znao ili ne. Ako ćemo o kavi radi se o onom famoznom porezu (tzv. Josipovićev) na muziku što ti po volji ili ne puštaju u odabranoj lokaciji ugostiteljskog objekta.

4. Ako se desi (nedajbože) nesreća da te pogazi neka bogataška mečka ima velike šanse da se dotični glavonja ili njegov bahati sinčić izvuče samo sa opomenom dok ti oplakuješ svojeg člana kućanstva ili susjedstva. Ako baš nema sreće ili ti imaš neku vezu (vrati se na točku 1.) pa dođe do kritične mase javnog negodovanja - natpisa po dnevnim glasilima, možda dođe i do neke jače kazne tipa društvenog rada ili uvjetne kazne zatvora.

5. I kod teško bolesne djece atipičnih kroničnih i/ili smrtonosnih dijagnoza nema pravice. Oni koji igrom slučaja (ili veze - vrati se opet na točku 1.) slučaj dospije u medije možda dođe do nekih akcija šireg karaktera (ne računam sakupljanje financijskih sredstava po lokalnom poduzeću ili na manje humanitarne akcije) možda dobiju i neku šansu u vidu mogućnosti na skupa alternativna liječenja. Ostali u tišini... ehh...

6. Dok nam god državom vladaju oni koji se prepucavaju o kožnim sjedalima vozila luksuzne kategorije do istih koji dozvole (zbog svoje inertnosti) razne referendume o abortusu i gej populaciji nisam sigurna da smo sigurni.

7. Dok nas god vrijeđaju prenoseći bahate izjave i izljeve bijesa/sreće/ratnih pokliča Maminja i sličnih (pogledajte samo posljednje od navedenog), a isti ne završe barem na promatranju u zdrastvenim ustanovama zatvorenog tipa - vrijeme je da razmislite o selidbi u toplije krajeve.

Nekako nemam volje nastaviti. Nastavite vi sami slijed.... headbang

Post je objavljen 18.02.2014. u 16:09 sati.