Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/profesorsiguro

Marketing

6 navika zbog kojih ćete dulje živjeti



Čitajte savjete prof.Sigura

Kako starimo, sve nam važnije postaje očuvati zdravlje i živjeti što kvalitetnije. Profesor Siguro, savjetnik za sigurnost svakog čovjeka i djeteta, predlaže 6 navika zbog kojih ćete dulje živjeti:

1. Sjedenje/stajanje vs.hodanje
Ako dugo sjedite ili stojite, svakodnevnim hodanjem od pola sata produžit ćete si život za čak tri godine. Hodati možete bilo gdje, važno je samo da ste kreativni. Ako koristite javni prijevoz, izađite nekoliko stanica prije ureda i uživajte u šetnji. Ako radite u zgradi s više katova, umjesto dizala hodajte po stepenicama. Doista jednostavno pravilo koje može prijeći u naviku.

2. Nezdrav ili nikakav vs.zdrav doručak
Istraživanja su pokazala da ljudi koji redovno doručkuju manje naginju debljini i šećernoj bolesti nego oni koji ne jedu ujutro. Kako biste od doručka imali korist, preporučljivo je da sadrži ugljikohidrate, proteine i male količine masti. Važno je da su obroci raznoliki jer samo tako tijelu možete osigurati sve potrebne hranjive tvari. Svako toliko promijenite hranu koju jedete za doručak.

3. Dovoljno sna
Pomanjkanje kvalitetnog sna skraćuje život. Svi znamo da stres i nervoza ubijaju. Sposobnost da se odmorimo i opustimo može nam spasiti život. Sve što upotrebljavate za opuštanje – klasičnu glazbu, masažu i meditaciju - sigurno će vam poboljšati kvalitetu života. Zbog toga ćete vjerojatno i bolje spavati.

4. Redovno perite zube i koristite zubni konac
Loša higijena usta povezana je s teškim bolestima desni poput gingivitisa i parodontoze. Ovi upalni procesi mogu dovesti do suženja arterija – najčešćeg uzroka kardiovaskularnih bolesti. Svakodnevnim pranjem zuba i korištenjem zubnog konca iz usta uklonit ćemo bakterije koje uzrokuju bolesti i tako možemo pomoći svom srcu (i ustima).

5. Ostanite u dodiru s prijateljima
Prijatelji imaju pozitivan učinak na naše mentalno i tjelesno zdravlje.

6. Planirajte zaštitu svoje obitelji
Prirodno je nastojati osigurati sebi i svojoj obitelji ono najbolje – pružiti financijsku zaštitu i sigurnost, bez obzira na životne okolnosti koje nam ponekad i nisu sklone, naročito ako se dogodi ono najgore. Razmišljate li odgovorno i planirate li zaštitu svoje obitelji, Erste osiguranje Vienna Insurance Group d.d. ima novi proizvod za vas. Riječ je o osiguranju života
za slučaj smrti i nastupa teško bolesnih stanja kao posljedice nesretnog slučaja sProtekt. Osnovna osigurana svota za slučaj smrti iznosi 4.000 EUR. Ako je smrt nastupila kao posljedica nezgode, isplaćuje se dvostruka osigurana svota, a ako je smrt nastupila kao posljedica prometne nezgode, isplaćuje se trostruka osigurana svota.
Osigurana svota za nastup teško bolesnih stanja kao posljedice nesretnog slučaja iznosi 15.000 EUR.

Ako tu i tamo napravimo neku malu promjenu i držimo je se, na dobrom smo putu da doživimo lijepu starost. Promjena nije uvijek laka, ali je moguća. Postavite si male ciljeve i mijenjajte jednu po jednu stvar. Neće proći dugo i vidjet ćete pozitivne promjene u svom zdravlju i raspoloženju.

Za sve informacije posjetite internetsku stranicu www.erste-osiguranje.hr






Post je objavljen 20.02.2014. u 08:34 sati.