Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Audicija za nove članove Akademskog zbora Palma

Akademski zbor "Palma" iz Bazilike Srca Isusova u Zagrebu raspisao je audiciju za nove pjevačice i pjevače. Audicija će se održati u tri termina.

Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu "Palma" poziva zainteresirane pjevačice i pjevače da se odazovu na audiciju i postanu članovi poznatoga zagrebačkog zbora.

Novi članovi "Palme" imat će priliku učiti i surađivati u izvođenju bogatog repertoara posvećenog duhovnoj glazbiu rasponu od gregorijanskog korala do djela suvremenih skladatelja. Osobitu pažnju "Palma" poklanjahrvatskoj glazbenoj baštini.

Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu «Palma» osnovan je krajem Drugog svjetskog rata s ciljem glazbenog oblikovanja liturgije u matičnoj crkvi, što mu je i danas osnovna djelatnost.

"Palma" je mješoviti pjevački zbor, uglavnom sastavljen od sadašnjih i bivših studenata Zagrebačkog sveučilišta, koji dolaze iz cijele Hrvatske, te broji osamdesetak članova.

Uz redovitu aktivnost vezanu uz liturgiju, tijekom posljednjih desetak godina zbor je ostvario i niz zapaženih nastupa te cjelovečernjih koncerata u crkvenim i koncertnim prostorima u zemlji i inozemstvu, a dobitnik je i brojnih nagrada na domaćim i stranim natjecanjima.

Glavna je zadaća zbora, kako sami ističu, slavljenje Boga uljepšavanjem liturgiju u zagrebačkoj Bazilici Srca Isusova. Mladi koji sudjeluju u radu zbora osim zajedničke ljubavi prema glazbi imaju i mnogo ostalih zajedničkih interesa, što stvara dodatno ugodnu atmosferu, kako za starije, tako i za nove članove koji s žele priključiti zboru. Svojom duggogodišnjom tradicijom «Palma» je postala prepoznatljivo ime, a njihova adresa u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, gdje djeluju redovnici Družbe Isusove poznata je između brojnih djelatnosti i po kvalitetnome pjevanju upravo zbog zbora «Palma». Zbor animira liturgijsko slavlje svake nedjelje u 11 sati. Probe se održavaju utorkom i petkom.

Audicija za nove članove održat će se u tri termina:

Petak, 21. veljače u 19 sati
Nedjelja, 23. veljače u 12 sati
Utorak, 25. veljače u 19 sati

Audicije će se održati u zborskoj pjevaoni u Palmotićevoj 31 u Zagrebu, a mogu se odazvati mladi između 18 i 36 godina.

Izvor: Laudato.hr

Post je objavljen 17.02.2014. u 10:43 sati.