Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Kitim se tuđim perjem

Ljubomoran sam na blogere koji putuju bijelom svijetu i onda me/nas bombardiraju divnim fotografijama. Kako se meni ni u snu neće dogoditi nešto takvo odlučih iskoristiti priliku da slike, koje mi je poslala prijateljica predočim i vama i da se, kako se to lijepo kaže, 'okitim tuđim perjem'. Mislim da bi bila šteta ne podijeliti ih s vama. Slike je snimio njezin sin koji se zna ponekad javiti svojim komentarom kao @gordianwolf (u zadnje vrijeme sve rjeđe što i nije čudno ako se uobziri gdje se sve 'mota') za vrijeme svog boravka u Hanoi-u i Bangkok-u. Prijateljica mi u popratnom tekstu javlja da nastavlja put u Sajgon – možda će i otuda neka bizarna slika – a njezin komentar slika je bio:

„Evo malo egzotičnih slika iz Hanoia (Vijetnam) i Bangkoka. G. je već neko vrijeme tamo. Danas kreće za Saigon. Što kažeš za kabele? Imaju 3 puta veći BDP od Hrvatske“ (misli na države, ne na kabele sretan!).

Na što sam joj odgovorio:

„Ne znam koliko je puta BDP SAD-a veći od našeg no siguran sam da je i više od tri puta. Kako i oni po svojim gradovima, gradićima i selima imaju ne samo ovakve kabele već i najobičnije gole 'drote' zaključujem da je izgled NN mreže u obrnuto proporcionalnom odnosu s BDP-om. Što gora NN mreža to bolji BDP.“

Da ipak ne bude sve u 'sivom tonu' naše svakodnevnice, te da i sam u nečemu doprinesem svojim skromnim prilogom, slike sam opremio vlastitim komentarima. Nadam se da će vam se svidjeti.


Test pitanje: Što pripada drvu a što su strujni vodovi?


Fantazija u punom sjaju


Na vrh 'brda' vrba mrda!


Kad pada kiša sklone se ispod zračnih kabela i ostanu suhi.


Molim, gledajte samo cvijeće!


Sve se pitam zašto me ova slika asocira na neka sela u zaleđu Dalmacije?


Tako joj i treba kad je 'smutila' Adama!


Post je objavljen 16.02.2014. u 19:10 sati.