Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/domoljubac

Marketing

''Sa Valentinčekom !''

:
Ponovno, evo nam Valentinčeka, koji neka nam bude potsjetnik na zanemarene trenutke malih radosti potisnutih u zaborav, a Valentinček je postao žalostan nailazeći na usušene i suhe klice lani posađene ljubavi.
Dragi, zašto ste ih zapustili njegovati ? Trebalo je tako malo mara, samo gdje koja prava riječ, samo pogled razumijevanja, topla ruka, pa i poneke usne na drhtavim usnama. Zašto ste se propustili odazvati na snužden poziv žudnomu pomoći u osami ? Pomoći srcu, koje ne može plakati niti kada duša plače, a ono samo zakucava svakim odkucajem prošlost. Sve prošlo i suze i smijeh, navješćujući radosniju budućnost u kojoj će po vašoj volji i malo zalaganja proklijati, rasti i cvasti ljubav, kao najvrijedniji cvjetak u cijelomu svemirskom prostoru.
Sjetite se, barem na čas, vašeg prvog bojažljivog , nevještog dodira iznenađenih usana, predmijevajučeg poljubca. . . . Da, bijaše to neslučena čarolija usana, mamećući samo još,…još,.. pa sve slađe još,. .još !
A vrijeme istječe, a rutina prelazi u zaborav i nemar i nesjećanje, što je razočaranje brižnoga Valentinčeka, koji postaje sve žalosniji, ali ipak s nadom očekivanja. Ljubav nema dob trajanja. Dok srca kucaju, ona je tu ! Zašto dopuštate da ju vaš materijalni dio, vaše tijelo uguši ? Fizičko tijelo može prigušiti strast, ali ne i ljubav, koja je najvrijednija sastojka težnje za čovjekovu bliskost, kad baš ljubav pobudi nevidljive strune, te se očituje vidljiva, fizička manifestacija ljubavnoga žara. Punina ljubavi je u duševnosti trajna, a ona samo izmjenjuje svoj oblik, ali je uvijek jednako i burna i pouzdano topla. Usne se nisu na životnomu vjetru sasvim osušile --- pa provjerite ! …No ? Mladi/Stariji , Valentinček vas jednako cijeni i poziva. Odluka je jedino na vama . Poslušajte poziv usana! Biti ćete najugodnije iznenađeni, što usana vaših drhtaji/treptaji bude uspavanu, zaboravljenu milinu u vašem srcu . . . Dakle ? Provjeravajte , opetovano provjeravajte, neka se usne predugo ne suše ! .. Da ! No vidite ! Razveselite Valentinčeka, neka vas vidi radosne i zaljubljene. Ne propustite priliku. Priliku je lako propustiti, a nemoguće nadoknaditi.
Dragi počujte , neka nam dojdući dani, budu dani zaborava svih nesporazuma, te potstrek za milovanja srca uz srce, s usnama na usnama, bez govora i prigovora ---u radosti življenja. Sretno Vam svima

Domoljubac - Zvonimir Tomac.



Post je objavljen 16.02.2014. u 14:29 sati.