Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teamsport

Marketing

NFL - Washington Redskins



Washington Redskinsi igraju u diviziji East u NFCu.

Domaće utakmice igraju na FedEx Fieldu u Landoveru, u saveznoj državi Maryland, dok se trening centar Redskins Park nalazi u Ashburnu, u saveznoj državi Virginiji.

Redskinsi su osvojili 5 NFL naslova, 2 prije spajanja AFCa i NFCa, te 3 Super Bowla, osvojili su diviziju 13 puta, te su osvojili 6 konferencijskih naslova.

Redskins su osvojili naslove 1937. (protiv Chicago Bearsa 28-21) i 1942. (protiv Chicago Bearsa 14-6), kao i Super Bowl XVII (protiv Miami Dolphinsa 27-17), Super Bowl XXII (protiv Denver Broncosa 42-10) i Super Bowl XXVI (protiv Buffalo Billsa 37-24).

Također su izgubili finalne utakmice za naslov 1936, 1940, 1943 i 1945, kao i Super Bowl VII i Super Bowl XVIII.

U play offu su nastupili ukupno 22 puta, te play offu imaju skor 23 pobjede i 17 poraza.

Sa svoja tri Super Bowla djele uspjeh sa Oakland/Los Angeles Raidersima i New England Patriotsima koji su također osvojili 3 Super Bowla.

Najgore razdoblje u povijesti Redskinsa bilo je od 1946. do 1970. kada se niti jednom nisu kvalificirali u play off, dok u periodu od 1956. do 1968. nisu imali niti jednu sezonu sa pozitivnim skorom pobjeda i poraza.

1961. su ostvarili nagori skor u sezoni sa učinkom 1–12–1.

Od 1992., Redskinsi su samo 4 puta nastupili u play offu i imali su samo 5 sezona za pozitivnim omjerom pobjeda i poraza.

Prema Forbesu, Redskinsi su treći najvrijednija franšiza u NFLu, samo iza Dallas Cowboysa i New England Patriotsa.

Vrijednost im se procjenjuje na $1.6 milijardi.

Redskinsi su prva momčad u NFL sa službenim orkestrom i prva momčad sa službenom pjesmom "Hail to the Redskins".

Ime momčadi i logo momčadi izaziva mnoge polemike, jer ga neki smatraju rasističkim i netolerantnim prema Indijancima, dok su mnogi istaknuti Indijanci izjavili da su oni ponosni da se momčad zove po njima, tj. njihovim precima, jer je to ime izabrano zbog njihove hrabrosti i borbenosti.

U anketi iz USA Today iz 2013. većini ne smeta ime Redskins, te čak 79% Amerikanaca smatra da bi ime trebalo ostati.

U nevezanoj anketi tvrtke za ispitivanje tržista Survata, samo je 19% ispitanika smatralo da se ime treba promijeniti.

U 17 od zadnjih 19 predsjedničkih izbora pobjeda Redskinsa u zadnjoj domaćoj utakmici prije izbora značila je da će ili predsjednik biti reizabran ili da će pobjediti kandidat iz stranke predsjednika u odlasku, dok je poraz značio promjenu u Bijeloj kući.

Iznimke su bile samo 2004., kada je George W. Bush bio reizabran iako su Green Bay Packersi pobjedili Redskinse, te ponovo u 2012. kada je Barack Obama reizabran za predsjenika iako su Carolina Panthersi pobjedili Redskinse.

Osim ovih iznimki, “Pravilo Redskinsa” je bilo istinito svaki put od 1936.

U zadnjoj utakmici prije izbora 2008., Pittsburgh Steelersi su pobjedili Redskinse i time naznačili da će idući predsjednik biti iz Demokratske stranke.

Tako je i bilo i za predsjenika je izabran Barack Obama, koji je odrastao kao fan Steelersa.

Trenutno stanje u Washington Redskinsima nije bajno, a razlog tome je u nedavnoj povijesti.

Dvostruki osvajač Super Bowla sa Denver Broncosima Mike Shanahan je 5.1.2010. potpisao na 5 godina sa Redskinsima i najavio je da će sa sobom dovesti svog sina Kyle kao koordinatora napada.

Prije početka sezone iz momčadi je otpušteno 10 igrača, uključujući istaknute igrače Antwaana Randle Ela i Freda Smoota.

4.4.2010. nabavljen je Pro Bowl quarterback i sudionik Super Bowla Donovan McNabb iz diviziskih rivala Philadelphia Eaglesa.

Redskinsi su pobjedili prvu utakmicu u sezoni 13-7 protiv Dallas Cowboysa na domaćem FedExFieldu u debiju trenera Shanahana.

17.12.2010., samo tri dana prije nego su Redskinsi putovali u Dallas na utakmicu sa Cowboysima trener Shanahan je objavio da McNabb više neće biti quarterback, te da će umjesto njega utakmicu početi Rex Grossman, koji je kao quarterback Chicago Bearsa igrao Super Bowl XLI.

U toj utakmici protiv Cowboysa Grossman je osvojio 322 jarde, 4 touchdowna, 2 puta je osvojio 2 ekstra boda, ali je i bacio za 3 interceptiona. Utakmicu su pobjedili Cowboysi 33-30, a Redskinsi su završili sezonu sa skorom 6–10.

Na kraju sezone Redskinsi su tradeali quarterbacka Donovan McNabb u Minnesota Vikingse za 2 draft picka u 6. rundi.

Tijekom sezone 2011 vanjski linebackeri Ryan Kerrigan i Brian Orakpo činili su strašan tandem, kakav Redskinsi nisu imali od 80-tih sa Dexterom Manleyem i Charlesom Mannom, te su dobili nadimak KERRAKPO.

Prva utakmica sezone označavala je 10. godišnjicu napada 11.rujna 2001. te su momčadi iz dva napadnuta grada, New Yorka i Washingtona, igrali međusobno utakmicu 11.9.2011. na FedEx Fieldu.

Redskinsi u pobjedili Giantse 28–14, u utakmici u kojoj je rookie Ryan Kerrigan uhvatio neprecizno dodavanje Eli Manninga i postigao touchdown u prvoj utakmici u karijeri u NFL ligi.

Giantsi i Manning su se od tog lošeg starta oporavili i osvojili Super Bowl te sezone, a Eli Manning je proglašen MVPom.

9.3.2012. Redskinsi su se dogovorili sa St.Louis Ramsima da im tradeaju svoj prvi i drugi pick na draftu te godine, te prve pickove na draftovima 2013. i 2014. za njihov prvi pick na draftu te godine, drugi pick ukupno da bi izabrali Roberta Griffina III kao svojeg novog quarterbacka.

Griffin III je te godine uspješno dodao 65.6% svojih dodavanja, osvojio 3,200 jardi, dodao za 20 touchdowna, imao samo 5 interceptiona i 102.4 rejting dodavača.

Također je osvojio 815 rushing jardi i postigao 7 rushing touchdowna, postavši tek 6. quarterback u povijesti sa više od 800 rushing jardi.

Te sezone je osvojio nagradu za najboljeg ofenzivnog rookiea i bio je pozvan na Pro Bowl.

Running back Alfred Morris te je godine draftan u 6. rundi i nakon impresivne sezone postao je prvi running back u postavi. Sudjelovao je na Pro Bowlu 2013.

Redskinsi su te sezone ušli u play off pobjedivši zadnjih 7 utakmica u sezoni i završivši sa skorom 10-6.

U play offu su ispali u wild card rundi, izgubivši kod kuće od Seattle Seahawksa 24–14.

Nakon osvajanja divizije NFC East predhodne sezone očekivao se sličan uspjeh i u 2013., međutim sezona prepuna svađa unutar momčadi i neispunjenih očekivanja se brzo raspala, što je rezultiralo skorom 3-13 i otkazom treneru Shanahanu.

9.1.2014. za trenera Redskinsa je uzet Jay Gruden

Kako je već rečeno, u svojoj povijesti su Washington Redskinsi osvojili 3 Super Bowla, te su imali 3 igrača imenovana za MVPa Super Bowla:
running backa Johna Rigginsa u Super Bowlu XVII,
prvog crnog quarterbacka koji je osvojio Super Bowl Douga Williamsa u Super Bowlu XXII i
quarterbacka Marka Rypiena u Super Bowlu XXVI.

Popis igrača Redskinsa koji su u Hall of Fameu je dugačak, pa ukratko to su: Sonny Jurgensen, Turk Edwards, Cliff Battles, Deion Sanders, Paul Krause, Don Shula, Ken Houston, Darrell Green, Sammy Baugh, Bill Dudley, Wayne Millner, Charley Taylor, John Riggins, Bobby Mitchell, Chris Hanburger, Russ Grimm, Sam Huff, Stan Jones, Deacon Jones, Bruce Smith, Art Monk, Dave Robinson, George Allen, Ray Flaherty, Joe Gibbs, Otto Graham, Curly Lambeau, Vince Lombardi, George Preston Marshall, Mike McCormack i Emmitt Thomas.

Na trenutnom rosteru najistaknutiji igrači su već spomenuti quarterback Robert Griffin III i runningback Alfred Morris, koji jako skoro moraju opravdati očekivanja koje su u rookie sezoni postavili visoko.



Kratke vijesti:

Messi izjednačio Zarrin rekord
Lionel Messi izjednačio je rekord Telma Zarre u broju golova za jednu Španjolsku momčad. Messi je postigao svoj 355. gol za Barcelonu jučer u kup utakmici protiv Real Sociedada, dok je Zarra svojih 355 golova zabio za Athletic Bilbao u periodu od 1940–1955.

Jagr zabio i na svojoj 5. Olimpijadi
Napadač Češke Jaromin Jagr zabio je na svojim 5. Olimpijskim igrama svoj 8. Olimpijski gol. Jarg je tek jedan od trojice igrača u Sochiju koji je stariji od 40 godina. Tijekom cijele utakmice Jagr je igrao vrhunski.

Incognito se konačno oglasio
Richie Incognito se konačno oglasio maltretiranju suigrača Jonathana Martina. Incognito je na twitteru napisao: "Dragi Jon Martin..... Istina će pokopati i tebe i cijelu tvoju "ekipu". Mogao si govoriti istinu cijelo vrijeme. Spreman sam nastaviti sa svojim životom i karijerom. Moje ime je bilo okaljano od strane mojeg "najboljeg prijatelja". Htio bih se ispričati svim ženama koje su bile uvrijeđene mojim porukama mojem bliskom prijatelju."



Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Arsenal 0 - 0 Manchester United
Everton - Crystal Palace *
Manchester City - Sunderland *
Newcastle United 0 - 4 Tottenham Hotspur
Fulham 2 - 3 Liverpool
Stoke City 1 - 1 Swansea City
*Odgođena utakmica zbog lošeg vremena

Italija Coppa Italia
SSC Napoli 3 - 0 Roma

Njemačka DFB Pokal
Bayer Leverkusen 0 - 1 Kaiserslautern
Hoffenheim 2 - 3 Wolfsburg
Hamburger SV 0 - 5 Bayern Munich

Španjolska Copa del Reyjavascript:%20void(0);
Real Sociedad 1 - 1 Barcelona

Francuska Ligue 1
Toulouse 1 - 3 Bastia

Francuska Coupe De France
Balagne Ile Rousse 0 - 2 Guingamp
Auxerre 0 - 1 Rennes
Moulins 3 - 1 Sete
Nice 0 - 1 Monaco


Hokej

Olimpijske Igre
Češka - Švedska 2 : 4
Latvija - Švicarska 0 : 1





Post je objavljen 13.02.2014. u 19:49 sati.