Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krizar

Marketing

glamur

Oni imaju četvero djece(sva začeta i rođena u obećavajućim vremenima).
Oni imaju kućicu nedovršenu (al zato ovršenu), malo vrta(za po svega),malo šljivika (pa peku rakiju po mraku zbog inspekcija) i automobil star 20 godina koji više stoji nego vozi (cigićima jedino interesantan).
Ona i on nemaju posao već godinu i pol dana (naknada odavno istekla), nemaju struju (pred badnjak im isključili), nemaju ni tekuće vode ( pa ona pere na ruke s vodom iz bunara) i kupaju se u banjici u kuhinji (jedino toplo mjesto) uz svijeće-romantično.
Ona radi od jutra do sutra, a u zasluženoj pauzi skuplja plastične boce.Njena kućica uvijek miriši na svježe oprano rublje (sapun pravi sama) , tek ispečeni kruh od pet kila , petrolej,vosak i mladost.
On skuplja staro željezo,akumulatore, bakar (ljetos ga pretukoše oni koji se oduvijek železom bave), i obavlja sitne posliće drugima - za hranu,a u zasluženoj pauzi,opet radi.
Njihova djeca su pristojna,kulturna,vesela, rumena,čista,uredna i odlični i vrlo dobri đaci.Nemaju ni fejsa, ni ipodova, ni mobitela, ni novaca za izlaske, nego i oni pomažu i rade (veći su cijelo ljeto radili na vaučere-novac još stigao nije), a u zasluženoj pauzi, ponovo uče djecom biti.
Jesenas je ona, preko plavog oglasnika, našla posao.Sva vesela, veselija nego inače,reče da ide u Rijeku naći se s organizatoricom posla, pa onda odmah u Italiju (s još dvije sretnice) čuvati dede i bake. Svi smo se smetnuli (koliko je ko mogao) da joj platimo put (sva sreća uzela povratnu kartu) i 200 eura za organizatoricu.Ona u Rijeku s 200 eura, ona iz Rijeke bez 200 eura uz posjetu policijskoj stanici gdje joj je inspektorica rekla- Organizatoricu ćemo još i uhvatiti, ali s novcem se oprostite.-
Zimus je on radio tri tjedna u jednoj dalekoj sjevernoj, najsocijalnijoj državi (opet smetka) gdje mu i radno odijelo i radne cipele ukradoše.
Tad oboje, zadnje životno govno zagrizoše i na socijalu se prijaviše. 12,.65 kn dnevno po članu obitelji dobili za njih petero (on nije mogao jer trulja od auta je na njemu) i eto opet rade i jedno i drugo od jutra do sutra, a u zasluženoj pauzi,glamurom svoj život zovu.
Priča nije glamurozna,jer nije izmišljena, ali oni jesu, jer su stvarni.


Post je objavljen 13.02.2014. u 13:38 sati.