Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Legalizacija: Zagreb i 12 županija ostaju bez 30 milijuna kuna

– Primorsko-goranskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u ovoj rundi, nakon prve kontrole, nećemo uzeti niti jedan predmet. Ekipirali su se na vrijeme, krenuli ozbiljno u posao, i mogu ga bez nas završiti.
Nadamo se da će i ostali krenuti njihovim tempom, kazao je Robert Kučinić, privremeni ravnatelj Agencije za ozakonjenje. Ministrica je građane koji su predali »gole« zahtjeve, bez popratne dokumentacije, pozvala da ne trate vrijeme, i dokumentaciju prikupe. Praznih, nepotpunih zahtjeva ima čak oko 600 tisuća, i većina ih je predana u zadnji čas.
Nakon što dođu na red, oni koji su takve, prazne zahtjeve predali imat će rok od 30, do najviše 60 dana da ih nadopune, nakon čega, ukoliko se ogluše, više neće imati pravo na nastavak legalizacije. Koliko će takvih otpasti, ponajviše zbog sredstava potrebnih za angažiranje geodeta i arhitekta, plaćanje komunalnog doprinosa i ostalog, teško je predvidjeti.
Na pitanje kad se očekuje da će iz Beograda konačno doći sve zračne snimke stanja na terenu prije veljače 1968. godine, ministrica je odgovorila kako se duboko nada da će se to dogoditi skoro. Snimke su Hrvatskoj u Beogradu obećane odavno, došao ih je tek dio, a budući da su napravljene u veljači 1968. godine, potrebne su kao najbolji dokaz da je određena građevina na terenu postojala u to vrijeme, što znači da ne mora u legalizaciju stanovi prodaja Trešnjevka

Post je objavljen 12.02.2014. u 15:34 sati.