Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teamsport

Marketing

Nogomet - Adidas zabranio scientologiju



Neimenovanom igraču Bayern Münchena je zabranjeno scientološko djelovanje i isticanje pripadanja scientologiji od strane njegovog i klupskog sponzora Adidasa.

Njemačke dnevne novine Der Spiegel otkrile su da je djelove ugovora koji je igrač 2008. potpisao sa Adidas koji će mu donijeti €400,000.

U ugovoru stoji da Adidas smije raskinuti sponzorski ugovor s igračem ako igrač imzeđu ostaloga bude uhvaćen kako posjeduje, uzima ili preprodaje drogu ili ako "pripada bilo kakvog organizaciji ili udruzi koja slijedi principe L. Rona Hubbarda".

Kada su pitani o tom dijelu ugovora iz Adidasa su odgovorili:

"Raznolikost i tolerancija temeljne su vrijednosti Adidas Grupe. Scientologija i druge takve protuustavne organizacije nisu kompatibilne s time. To je standardna stavka svih naših ugovora i nema veze s pojedinim sportašima."

Osim već navedenih stavki standardno u Adidasovim ugovorima stoji da Adidas smije raskinuti ugovor ako sportaš ne ispuni obavezu od barem 6 dana godišnje obavljanja promotivnih dužnosti, ako ga sud proglasi krivim za gnjusan zločin ili ako bude viđen da nosi sportsku opremu konkurencije (sjećamo se Götzea koji je došao na potpisivanje ugovora sa Bayernom u Nike majci).


Kratke vijesti:

Produžeci u Francuskom kupu
Sve tri jučerašnje utakmice Coupe De France-a su otišle u produžetke. Cannes i Montpellier su nakon 90 odigrali bez golova, da bi u zadnjoj minuti produžetaka pobjedu Cannesu od 1-0 donio Zobiri. Angers i CA Bastia su u produžetke ušli s rezultatom 1-1 da bi u produžecima počela kiša golova za konačan rezultat 4-2 za Angers. Lille i Caen su nakon 90 minuta i nakon 120 minuta imali rezultat 3-3, da bi Lille slavio 6-5 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Zamjena Edler - Franzen?
Vancouver Canucksi i Detroits Red Wingsi su u pregovorima oko zamjene Alexandera Edlera i Johana Franzena. Detroit Red Wingsi su dugo zainteresirani za Edler, i sve su jače spekulacije da su voljni ponuditi Franzena u zamjenu za njega.

Suh i Jay Z su postali suradnici
Nakon što je prije Pro Bowla prekinuo suradnju s agentima Ndamukong Suh je obznanio da se dogovorio oko suradnje s Jay Z i njegovom sportskom agencijom. Još nije jasno hoće li Jay Z predstavljati Suha samo u marketinškom polju ili i u sportskom.



Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Cardiff City 0 - 0 Aston Villa
Hull City 0 - 1 Southampton
West Ham United 2 - 0 Norwich City
West Bromwich Albion 1 - 1 Chelsea

Italija Coppa Italia
Fiorentina 2 - 0 Udinese

Njemačka DFB Pokal
Eintracht Frankfurt 0 - 1 Borussia Dortmund

Španjolska Copa del Rey
Atletico Madrid 0 - 2 Real Madrid

Francuska Ligue 1
Toulouse 1 - 3 Bastia

Francuska Coupe De France
Cannes 1 - 0 Montpellier
Angers 4 - 2 CA Bastia
Lille * 3 - 3 Caen
Lille pobjedio na jedanaesterce


Post je objavljen 12.02.2014. u 08:26 sati.