Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Tjedan ljubavi u Brestju

Župa Dobrog Pastira u Brestju u valentinovskom tjednu koji je pred nama, svojim je mladima pripremila puno događanja koji će potrošnu ljubav koju nam želi prodati suvremeno društvo ostaviti u izlozima dućana, a onu istinsku i pravu ljubav koja nikad ne prestaje postaviti kao uzor i ideal kojemu treba težiti.

Svjedočanstvo mladog bračnog para

U utorak, 11. veljače s početkom u 20.30 sati u sklopu redovitih susreta mladih župe Dobri Pastir - Brestje održat će se tribina pod nazivom „Ljubav bez žaljenja“. Gosti tribine su mladi bračni par Ivana i Filip Foretić koji će govoriti o tome kako mladi danas žive svoju vjeru i ljubav te na kakve prepreke pritom nailaze. Ivana i Filip će preko svojeg svjedočanstva govoriti i o čistoći prije braka te radosti obiteljskog života. Organizatori pozivaju sve mlade (srednjoškolce, studente, radničku mladež i posebno krizmanike) da dođu na ovu tribinu i uoči Valentinova saznaju kako da im se ljubav dogodi i jesu li pripravni za ljubav.

Valentinovo na nov način

Proslavom Valentinova na jedan novi i specifičan način mladi iz Brestja žele ukazati na pravu važnost ovog blagdana i njegov kršćanski smisao. Proslava će u petak, 14. veljače (na Valentinovo) započeti svetom misom u 20.00 sati u župnoj crkvi. Na misi će se posebno moliti za sve one koje još uvijek traže svog bračnog druga, za mlade parove i njihovo nastojanje da žive u skladu sa svojom vjerom, za zaručnike, za mlade bračne parove i mlade obitelji. Nakon svete mise predviđen je zabavni program u župnoj dvorani uz ples i druženje. Ono što je specifično za zabavu jest to da će ona biti humanitarnog karaktera i to na način da mladi neće ovo Valentinovo darovati jedni druge, već će darovati svoje bližnje kojima je to potrebno. Stoga mladi župe Dobrog Pastira pozivaju sve mlade da na zabavu donesu po jedan prehrambeni artikl (brašno,šećer, ulje, sol...), a prikupljene namirnice darovat će se potrebitima

Protiv struje

Tjedan plivanja protiv struje današnjega svijeta prema Ljubavi završit će koncertom pod nazivom „Protiv struje – acoustic“ kršćanskog rock banda Zakon Neba. Koncert će se održati u nedjelju, 16. veljače iza večernje svete mise koje ja u 18.30 sati. Između pjesama će biti nekoliko svjedočanstava i nagovora, a ovo koncertno svjedočanstvo je namijenjeno svima, a ponajviše krizmanicima i njihovim roditeljima. Grupa Zakon Neba prisutna je već preko 10 godina na duhovnoj glazbenoj sceni i aktivno sudjeluje u pastoralu mladih u cijeloj Hrvatskoj. Članovi grupe su aktivni župljani, pjevaju na nedjeljnim misama, članovi su katoličkih zajednica i svakodnevno se susreću sa problemima i pitanjima mladih. U svojim autorskim pjesmama govore o vlastitom iskustvu susreta sa živim Bogom, o egzistencijalnim pitanjima koje muče mladog čovjeka, te o ljepoti života protiv struje, života koji se odvija u Božjem blagoslovu. Cilj ovog događanja je na moderan i mladima zanimljiv način posvjedočiti da se život s Bogom zaista isplati, da je Isus jedini put ka radosnom i ispunjenom životu. Mladi žele slijediti Isusa, a članovi grupe Zakon Neba svoje poslanje osjećaju upravo tako, da mlade u njihovoj odluci podrže i svojim pjesmama pomognu. Na ovom će se koncertu moći kupiti album „Protiv struje“ grupe Zakon Neba, trzalice s logom benda i majice.

Autor: Ines Sosa Meštrović

http://www.pastoralmladih.hr/Novosti/Vijesti/Tjedan-ljubavi-u-Brestju.aspx

Post je objavljen 11.02.2014. u 12:29 sati.