Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

16. rođendan KMNL-a Zagreb

Proslava sa zaštitnikom bl. Alojzijem Stepincem
16. rođendan KMNL-a
Katolička malonogometna liga Zagrebačke nadbiskupije nosi ime bl. Alojzija Stepinca. Na Stepinčevo mladi sportaši Zagrebačke nadbiskupije, uz svoga zaštitnika, slave i rođendan najstarije Katoličke malonogometne lige u Hrvatskoj.

Katolička malonogometna liga Zagrebačke nadbiskupije osnovana je davne 1998. godine, te danas obilježava šesnaest godina svoga postojanja i rada. Trenutno je KMNL najveća futsal liga u gradu Zagrebu sa 74 ekipe u svim kategorijama (prvopričesnici, krizmanici i seniori). Nedavno je osnovana i prva (ali ne i posljednja) podružnica - Katolička malonogometna liga Karlovac, Jastrebarsko i Klinča Sela, u kojoj se natječe dvanaest ekipa.

Ponosni na sve ono što su mladi sportaši Zagrebačke nadbiskupije zajedno prošli i postigli kroz proteklih šesnaest godina, povjerenik za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije Marijan Spehnjak i predstojnik Ureda za pastoral mladih vlč. Ivica Budinšćak zahvaljuju svim mladim nogometašima koji su svih ovih godina bili dijelom ove velike KMNL obitelji i time omogućili da KMNL bude ovo što je danas.

Voditelji KMNL-a Zagrebačke nadbiskupije Petar Anić i Matija Capar obećavaju da će se i dalje truditi omogućavati mladima kvalitetno natjecanje i druženje, kroz koje žele mlade držati u sportu, ali i ugraditi im visoke moralne vrijednosti. „Hvala svima, te idemo svi zajedno stvarati još jači i bolji KMNL, ali i bolje i kvalitetnije društvo!“, poručuju Petar i Matija.

Proljetni dio KMNL-a nastavlja se, ako dopuste vremenske prilike, u subotu, 22. ožujka. Neposredno prije nastavka natjecanja, mladi sportaši će imati duhovnu obnovu koja će se održati u subotu, 8. ožujka u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu (Kaptol 29a) s početkom u 10 sati, a predvodit će ju pomoćni zagrebački biskup mons. dr. Ivan Šaško.

Autor: Marko Mišerić

Izvor: http://www.pastoralmladih.hr/Novosti/Vijesti/16--ro%C4%91endan-KMNL-a.aspx

Post je objavljen 11.02.2014. u 12:25 sati.