Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Dani otvorenih vrata Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 2014.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove godine, od 17. do 20. veljače 2014., javnosti predstavlja hrvatsku kulturnu baštinu koju s ponosom čuva u svojem fondu.

U sklopu Dana otvorenih vrata bit će predstavljeni sljedeći sadržaji: izložba Jeste li znali? Iz almanaha hrvatske kulture, Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, poseban program Zbirke muzikalija i audiomaterijala te obilazak Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

U sklopu obilaska Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu moći će se razgledati Zbirka rukopisa i starih knjiga, Grafička zbirka, Zbirka zemljopisnih karata i atlasa, Zbirka muzikalija i audiomaterijala, Zbirka inozemne Croatice te Zbirka knjižnične građe o Domovinskome ratu.
Za obilazak Knjižnice obvezne su prijave e-poštom Otvorena_vrata@nsk.hr . Obilasci traju približno jedan sat. Na kraju svakog obilaska prikazat će se film Hrvatske radiotelevizije I to je Hrvatska – Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, autora Roberta Knjaza.

Svoje znanje o hrvatskoj kulturi i baštini provjerite rješavanjem online kviza Jeste li znali?. Za rješavanje kviza potrebno je izdvojiti 3 minute. Odgovore na pitanja iz kviza provjerite na izložbi Jeste li znali? Iz almanaha hrvatske kulture koja će predstaviti najznačajnije, najzanimljivije i najintrigantnije podatke iz Knjižnice i o Knjižnici kroz dvadesetak vizualno ujednačenih postera.

Poseban program Zbirke muzikalija i audiomaterijala obuhvatit će izlaganja Felixa Spillera i Veljka Lipovšćaka, koncert komornih ansambala iz klase profesora Jože Haluze te nastupe harfistice Tajane Vukelić i sopranistice Antonele Malis uz pratnju Marjana Krajne na klasičnoj harmonici.

Izvor: NSK

Post je objavljen 11.02.2014. u 12:13 sati.