Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marinjurjevic

Marketing

ANTILOGIČKA LOGIKA"Pa logično !"
Reagirati će većina ljudi kada mu se nešto čini razumljivim , onako, samo po sebi. Kada je sve jasno , onako, "iz prve" !
Kada je nešto samorazumljivo i neupitno.
Razgovor koji bi malkice pretendirao na neku vrstu "pametovanja" bi doveo do tvrdnje kako "je logično" sve ono što nas dovodi do ispravne konkluzije na osnovu nekih prije zadatih premisa.
A što je onda, zaboga, ANTILOGIKA !
E taj pojam kao da još tobože ne postoji iako ga možemo nači čak i kao naslov nekih blogova pa i u svakodnevnom, kolokvijalnom . neformalnom govoru i izričaju..
E da bi ovaj "pojmovni kupus" sredio potrudio se saborski zastupnik HDZ-a g. Gordan Jandrokovič koji je na prošlom "Aktualnom prijepodnevu" u Hrvatskom Saboru , postavljajući pitanje predsjedniku vlade Zoranu Milanoviću rekao...citiram:
"ODGOVORIT ĆU NA NEŠTO ŠTO PREMIJER TO NIJE TAKO REKAO , ALI JA TAKO MISLIM !"
Evo ga na !
Tu smo, dakle !
To je to epohalno razrješenje i neprocjenjiv doprinos našeg agilnog sabornika razvoju suvremene logike unutar filozofije dvadesetiprvog stoljeća.
Gospodin Jandroković otkrio je ANTILOGIKU !!!
Finalmente !
Konačno !
"Ja tako mislim !".... naglašava trijumfalno on, parafrizirajući ono notorno Descartesovo "COGITO, ERGO SUM !" ("MIslim, dakle jesam" !)
I sad se vi borite protiv takve "antilogičke logike", ako ikako umijete i znate.
A zastupnik Jandroković nije bilo tko. On je jedna od neupitnih perjanica hadezeove saborske teške, jurišne kavaljerije koja tako nemilosrdno sijeće svojom ubojitom antilogičkom argumentacijom "i lijevo i desno" !
Ova naizgled mala crtica iz "saborske političke zbilje" razotkriva puno više nego što bi se na prvi pogled, možda, dalo zaključiti.
Ali tu vrstu analize ostaviti ćemo nekim novim generacijama hrvatske političke i filozofske scene.
Imat će, bogami, što i proučavati !Post je objavljen 10.02.2014. u 21:02 sati.