Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Održana 4. sjednica Vijeća MO-a Vrvari

U petak 24.1.2014. održana je 4. sjednica MO-a Vrvari na kojoj je prisustvovalo 5 od 7 vijećnika. Vijećnici su obradili slijedeće točke dnevnog reda:

1. Zaključak Mjesnog odbora o održanom skupu građana o imenu naselja Vrvari - Varvari,
2. Vandalizam na području Mjesnog odbora,
3. Razno.

Pod 1. točkom raspravljalo se o zboru građana održanom 15.11.2013. godine, a koji je za cilj imao definiranje volje građana o imenu naselja Vrvari, odnosno Varvari. Opširno izvješće o zboru već je objavljeno na ovom blogu. Vijeće Mjesnog odbora jednoglasno je usvojilo zaključak kako podržava mišljenje građana i donosi odluku da službeni naziv mjesta bude VARVARI. Sukladno tome, Mjesni će odbor pokrenuti proceduru izmjene naziva mjesta te će uputiti svoje mišljenje gradskoj Komisiji za utvrđivanje prijedloga imena ulica, trgova i naselja na području Grada Poreča- Parenzo.

Svakako je zanimljivo zabilježiti i brzu akciju nadležnih koji su odmah nakon objave članka o zboru građana izvršili zamjenu vertikalne signalizacije na području naselja Varvari. Naime, postavljeni su novi prometni znakovi na kojima je naziv mjesta VARVARI.

Pod 2. točkom Vijećnici su raspravljali o vandalizmu na području MO-a. Posebno je istaknut slučaj uništavanja sportskih rekvizita i igrala za djecu u naselju Varvari. Naime, u tom su naselju uništeni koševi, potrgane klupe i ormar sa strujom. U više je navrata uništavano i dječje igralište, posebice tobogan i ljuljačke. U više je navrata primijećeno i kako rasvjeta na igralištu gori tijekom čitave noći, više dana za redom. Vijeće je nakon rasprave donijelo slijedeći

zaključak: Vijeće MO-a Varvari traži da se Policijskoj postaji Poreč uputi zamolba da se pojača ophodnja po mjestu Varvari, a naročito kod polivalentnog igrališta gdje se skuplja mladež kako bi se spriječilo vandalsko djelovanje.

Pod točkom 3. vijećnici su raspravljali o problemima sa javnom rasvjetom u naselju Veleniki koja se redovito gasi tijekom kišnih dana i kada postoji jak vjetar. Shodno tome uputili su zahtjev Upravnom odjelu za komunalni sustav da u dogovoru s HEP-om saniraju kablove, odnosno izvrše zamjenu starih kablova javne rasvjete.

Vijeće je raspravljalo i o okolišu zgrade škole, te su uputili zahtjev Upravnom odjelu za upravljanje gradskom imovinom da se u dogovoru s Upravom vrtića Paperino dogovori model održavanja okoliša oko škole.

Za MO Varvari, Robert Velenik


Post je objavljen 10.02.2014. u 15:13 sati.