Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Radnici Građevnog u prosvjednom maršu: 'Danas smo mi, sutra će te biti Vi!'



Radnici Građevnog već mjesecima nisu primili plaću. Tvrtka nekima duguje šest, a nekima čak deset plaća, a samo Građevno je u postupku predstečajne nagodbe. Glavni vjerovnik tvrtke je tvrtka Građevno, u vlasništvu istog čovjeka. Dovedeni do ruba egzistencije sebe i svojih obitelji, radnici su jutros održali prosvjedni marš ulicama grada kako bi upozorili na stanje u kojemu se njihova tvrtka nalazi. Prosvjed je započeo u 10 sati u dvorištu tvrtke Građevno (kod Vinarije), odakle su prosvjednici 'naoružani' transparentima krenuli u prosvjedni marš ulicama Vrgorca. Na transparentima su pisale parole: 'Danas smo mi, sutra će te biti Vi!', 'Hoćemo raditi i od rada živjeti', 'Ko radi umrijet će od gladi', itd.



Krenuli su Ulicom hrvatskih velikana (uz Pijacu) do sjedišta tvrtke na Korzu, a potom su nastavili Ulicom Tina Ujevića. Praćeni policijskim osiguranjem prosvjednici su zastali kod zgrade gradske uprave. Njihov prosvjed sa prozora su pratili brojni djelatnici gradske uprave, barem dok iz prosvjedne mase nisu krenuli uzvici. 'Matkoviću izađi', 'Matkoviću spasi nas' uzvikivali prosvjednici vrgorskom gradonačelniku, što je djelatnike gradske uprave, okupljene na prozorima zgrade gradske uprave, nagnalo da se povuku iz zavjesa. Uzvici na Matkovićev prozor nisu slučajni. Poznato je da je u zlatnim godinama vrgorskog proračuna tvrtka Građevno dobila desetke milijuna kuna poslova od strane grada Vrgorca. Takvih prisnih odnosa gradske vlasti i tvrtke više nema, jer nema ni novca za kapelice, zidiće, asfaltiranje nerazvrstanih cesta i slično.
Nakon zadržavanja kod zgrade gradske uprave, prosvjednici su potom nastavili prosvjed i završili ga na mjestu gdje je sve i počelo – u dvorištu svoje tvrtke. Nažalost, prosvjedu se gotovo nisu pridružili građani Vrgorca. Tome je vjerojatno kumovala poznata vrgorske letargija, kao i činjenica da je prosvjed organiziran u radno jutro.



Post je objavljen 10.02.2014. u 11:20 sati.