Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

ODRŽAN SASTANAK ODBORA HBK ZA MLADE

U četvrtak, 30 siječnja održan je redovni sastanak Odbora HBK za mlade na kojem je sudjelovalo dvadesetak povjerenika za mlade iz nad/biskupija i redovničkih zajednica, na čelu s predsjednikom Odbora mons. Mijom Gorskim. Na sastanku je po prvi put sudjelovao vlč. Ivan Certić koji je novi povjerenik za mlade Požeške biskupije i Josip Šimatović iz Gospićko-senjske biskupije.

Glavna tema sastanka bila je susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 26. i 27. travnja u Dubrovniku. Mons. Petar Palić, don Hrvoje Katušić i Ana Marčinko izvjestili su naš Odbor o tijeku priprema za ovaj susret. Osim akreditacija mladi će dobiti majicu i letak na kojem će biti označena sva događanja.

Na susretu mogu sudjelovati mladi od 15 do 30 godina tako da se prijave u svojim župama za sudjelovanje na SHKM-u. Župnici potom šalju obrasce s prijavama povjerenstvima za pastoral mladih koji će te prijave prosijediti organizatorima u Dubrovnik. Tom prijavom svakom sudioniku je osigurana akreditacija za sudjelovanje na susretu.

Moli se župnike da ne organiziraju putovanje avionom, već autobusima. Volonteri će biti na raspolaganju za sve autobuse i grupe koji tih dana budu na susretu. Važno je da svi mladi sa sobom ponesu osobnu iskaznicu i vreću za spavanje.

Predprogram koji će biti kulturnog i zabavnog sadržaja će već započeti dan ranije kako bi se domaćini, mogli uključiti u događaj koji će obilježiti grad iduća dva dana. Na sam dan susreta predprogram će započeti u 12 sati u Starom Gradu.

Sveta misa započeti će u 17 sati u luci Gruž. Nakon svete mise mladi će se uputiti na smještaj po obiteljima i sportskim dvoranama.

U nedjelju će sudjelovati na župnoj misi i programu predviđenom za njih. Vrlo je važno da svi koji žele doći osobnim vozilom dobiju svoju akreditaciju u svojoj nad/biskupiji, jer u protivnom neće moći imati pristup za sudjelovanje. Prijave traju do 5. ožujka.

Ovogodišnji Uskrs fest 2014. održat će se na blagdan Duhova, 8. lipnja u KD Lisinski. U tijeku je natječaj za prijavu skladbi koji traje do 3. ožujka.

Formacija animatora programa "Mladi za mlade" održava se za Šibensku i Bjelovarsko-križevačku biskupiju. U tijeku je revizija programa. Opća specijalizacija animatora instruktora održat će se u tri vikend susreta. Prvi susret će biti u Zagrebu od 28. do 30. ožujka.

Iduća završnica katoličke malonogometne lige održat će se od 30. svibnja do 1. lipnja u Porečko-pulskoj biskupiji.

Na ekumenskom susretu mladih kršćana, "Hodočašće povjerenja na zemlji", u organizaciji Zajednice iz Taizea, sudjelovalo je 1300 mladih iz Hrvatske. Idući susret održat će se od 29. prosinca 2014. do 2. siječnja 2015. u Pragu.

U suradnji s Vijećem za katehizaciju i Vijećem za kler Odbor HBK za mlade priprema radionice za Treći pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike na temu ˝Od potvrde vjere prema inicijaciji u župnu zajednicu˝ koji će se održati 24. i 25. veljače.

Izvor: Ured za mlade HBK

Post je objavljen 10.02.2014. u 10:03 sati.