Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Neprihvatljivo ponašanje



„Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić izjavila je jučer u Osijeku kako sa zabrinutošću prati posljednja događanja u Bosni i Hercegovini te smatra kako je nužno uspostaviti komunikaciju između svih strana, a neprihvatljivim drži uništavanje zgrada te fizičke napade na ljude i imovinu.“

Slažem se sa gospođom Pusić u ocjeni da je nasilje uvijek i baš uvijek neprihvatljivo ponašanje.
No ipak me drma snažna emotivna reakcija nakon te njene izjave.
Zanimljive su reakcije političara koji komentiranjem događaja u Bosni šalju jasne poruke i progovaraju o svojim strahovima. Njihova zabrinutost je opravdana.
No nijedan hrvatski političar zadnjih dana nije spomenuo uzroke koji su doveli do NEPRIHVATLJIVIH ponašanja naroda u Bosni.
Zašto se nitko od njih nije sjetio naglasiti da je NEPRIHVATLJIVO da su ljudi u Bosni gladni, a sve je više takvih i u Hrvatskoj?.
Zašto nitko nije spomenuo da se manjina na vlasti bogati, bahati i krivnju za siromaštvo prebacuje na Evropu i međunarodnu zajednicu?
Spominju vandale i huligane, a nitko ne postavlja pitanje kako su ti vandali i huligani postali takvima kakvi jesu… čija su to djeca… da li su to možda djeca tih gladnih roditelja i zanemareni obrazovno, zdravstveno i na sve druge moguće načine od vlasti?
Da li je gospođa Pusić svjesna da je političko kadroviranje i uhljebljivanje nestručnih stranačkih kadrova u državnim i javnim poduzećima također nasilje i NEPRIHVATLJIVO ponašanje?
Da je njena stranka zapalila bilo koju zgradu u Zagrebu, to bi bila manja šteta od one koju čine takvim neprihvatljivim političkim kadroviranjima… jer na taj način uništavaju našu sadašnjost i budućnost, te dodatno narušavaju ionako urušen sustav vrijednosti u ovoj zemlji? Nije li takvo ponašanje također NEPRIHVATLJIVO NASILJE?
Smatra li gospođa Pusić da je prihvatljivo ovakvo nasilje nad neistomišljenicima u vlastitoj stranci?
Gospođa Pusić će danas govoriti u Briselu. Dobro je da govori o susjedima, no ona je ministrica vanjskih poslova RH i trebala bi tamo govoriti o neprihvatljivim ponašanjima i stanju u RH, a koji bi mogli dovesti do neprihvatljivih ponašanja naroda u našoj zemlji.
Ako se neprihvatljivo zlo desi u Hrvatskoj… tko će onda biti kriv? Eruptivni požari, sredstva za premazivanje tračnica, softveri, bivša vlast, Evropa ili možda netko treći?
Kad HDZ govori o poštenju to nitko ne smatra ozbiljnim… jer su djelima pokazali svoje „poštenje“, ali isto tako gospođa Pusić ne bi trebala držati lekcije o neprihvatljivim ponašanjima i demokraciji drugima… dok se ona i njena stranka NEPRIHVATLJIVO PONAŠAJU i situaciju u Hrvatskoj čine sve bližom i sličnijom onoj u susjednoj Bosni.




Post je objavljen 10.02.2014. u 08:34 sati.