Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kharisma

Marketing

Refleksoterapija



Refleksoterapija se javlja u drevnim kulturama poput Egipta i Kine, iako je preteča moderne refleksoterapije uvedena 1913. godine u Sjedinjenim Američkim Državama od strane otorinolaringologa Williama H. Fitzgeralda i doktora Edwina Bowersa. Fizgerald je tvrdio kako je primjena pritiska imala anestetičko djelovanje na druge dijelove tijela.
Refleksoterapija je kasnije dodatno razvijena od strane Eunice D. Ingham, medicinske sestre i fizioterapeutkinje, u 1930-ima i 1940-ima. Ingham je tvrdila kako su stopala i šake posebno osjetljivi, i preslikala je čitavo tijelo u "reflekse" na stopalima. U ovom je vremenu "terapija zona" preimenovana u refleksoterapiju.

Sama riječ refleksoterapija dolazi od riječi refleksija ili odraz, dakle stanje našeg tijela očituje se u zonama na našim stopalima. Zone na našim stopalima su živcima povezane sa svim našim organima i raznim tkivima u tijelu.

Tretiranjem zona na stopalima koje su kod svakoga osjetljive na osebujan način, djelujemo uravnotežavaujuće na organe i tkiva u tijelu koji su povezani s tim zonama i tako pomažemo tijelu da lakše izađe na kraj s raznim tegobama.

Refleksna masaža stopala može djelovati dvojako kao učinkovita dijagnoza bolesti te kao dopunska metoda izlječenja tih bolesti. Stopala su složen dio ljudskog tijela koji posjeduje složeni koštani sklop, ali i završetke svih živčanih vlakana u našem tijelu. Svaki taj živčani završetak povezan je živčanim vlaknom s jednim organom u našem tijelu, pa se stimulacijom točke na stopalu gdje se on nalazi može izravno djelovati i na taj organ.

Stopala su podijeljenja na refleksne zone i refleksne točke, a terapeut stimulirajući te točke šalje refleksne impulse do odgovarajućih organa i uklada blokade koje im onemogućuju normalno fukcioniranje. Osim toga određivanjem osjetljivosti pojedinih točaka može se utvrditi oboljenje ili poremećaj u radu pojedinog organa te potaknuti daljnja, preciznija dijagnoza.

Refleksoterapija ili refleksologija je jedan od najučinkovitijih tradicionalnih pristupa zdravlju.

Znanja mudrog istoka polako, ali sigurno nalaze put do nas zapadnjaka jer imamo sve veću potrebu za prirodnim pristupima zdravlju i dobronamjernim ljudskim dodirom koji gotovo iščezava iz naše svakodnevice.

Tretman refleksoterapije se najčešće radi na stopalima jer je iskustvo kroz tisuće godina pokazalo da tretmani na stopalima daju najbolje rezultate.

Što možete iskusiti za vrijeme i nakon tretmana?

Za vrijeme i nakon tretmana možete iskusiti osjećaj neopisive ugode i osjećaj da ste potpuno utonuli u podlogu na kojoj ležite zbog duboke opuštenosti. Do takve opuštenosti dolazi jer refleksoterapija izuzetno povoljno djeluje na naš živčani sustav.

Klijenti imaju iskustvo smirenosti, bezbrižnosti, pribranosti, podrške, znatno boljeg raspoloženja, smanjenja bolova i tegoba.

Ponekad se može pojaviti i osjećaj “lebdenja” te neobična lakoća u nogama.

Kod kojih oboljenja pomaže refleksoterapija stopala?

proširene vene
dijabetes
tegobe srca
gušavost
artritis
išijas
tegobe morkaćnog mjehura
hemoroidi
zatvor
zubobolja
želučane tegobe
sinusi
bronhitis
prehlada
upala pluća
alergije
problemi s očima
problemi s ušima
padavica
glavobolja
nesanica
neuroze




Post je objavljen 06.02.2014. u 21:57 sati.