Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Metla...

.

. Metla... ....

Jutros sam se probudila odlučna u nakani pospremanja kuće. Samo će raditi metla. Za prozore nemam vremena i to ne bi bilo učinkovito. Kišno je. Jučer smo Tukac i ja birali metlu. Dršku je birao on, ostalo ja. U ovakvim odlukama treba se voditi onom starom; kako sve počinje čišćenjem ispred svojih vrata. Laganini.
Svijet i Amerika imaju Oscara, Venecija lava, Berlin medvjeda, Can ne znam što već kakvu nagradu za najbolje filmove. Mi imamo Pulu i Arenu. Običan građanin Hrvatske svakodnevno je dio filma. Jedna sekvenca. Kulisa. Statista. Glavni akteri iz jedne scene prelaze u drugu iz jedne sapunice u novu. Kako god okreneš dođe se do kraja. Nekada to traje 60 minuta, 120, a „Vuk“ je trajao 139 minuta. Ovaj film u kojem nas jebu, traje preko 20 godina. Za sve su krivi Turci. Nakon 500 godina vratili su se. Jebu nas na jednoj nacionalki (TV-u) radnim danom od 18,15 do 19,15, na drugoj od 20,05 i to dva puta sve do 22,30. Nedjeljom nam u goste dolazi Sulejman - Suljo. Komu je do repete sve može ponoviti u prijepodnevnim satima. Prava jebačina počinje kada vam poštar zazvoni i uruči plavu kuvertu s ovrhom ili kad stignete na kasu Todorića. Svi vas jebu, a vama fino. Čak i drške metli lijepo izgledaju.
Spremljen stan čeka dragog Tukca. Kada će netko uzeti metlu i pospremiti dalje od svojih vrata, dovesti u red ovu zemlju nitko ne zna.
Zlatna metla čeka vlasnika.

.
Vrijeme, vreme, vrime je spremanja. Spremte se, spremte se...


Post je objavljen 06.02.2014. u 11:24 sati.